1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yabancı yatırımcının gözü Güney'de
Yabancı yatırımcının gözü Güneyde

Yabancı yatırımcının gözü Güney'de

Güney'de ipotekli evlerinin açık artırmada satışını düzenleyen yasa mecliste tartışılmaktayken, bavullarına “sıcak para” dolduran yabancı yatırımcılar, gruplar halinde Güney Kıbrıs’a akın etti

A+A-

Kıbrıslı  Rumların kredi almak maksadıyla bankalara ipotek ettikleri evlerinin açık artırmada satışını düzenleyen yasa mecliste tartışılmaktayken, bavullarına “sıcak para” dolduran yabancı yatırımcıların, gruplar halinde Güney Kıbrıs’a akın ettiği haber verildi.

Haravgi “Şahinler Yarı Fiyatına Satın Almaya Hazır” başlığıyla manşete çektiği haberinde “Son zamanlarda, bavullarında sıcak para ile gruplar halinde Kıbrıs’a gelen yabancı yatırım fonları, avlarına pençe atmaya hazır şahinlere benziyor” ifadesini öne çıkardı.

Gazete, Kıbrıslı Rum siyasi partilerinin itiraz ve eleştirilerine karşın, ipotekli konutların-birinci konut da dahil- satışına olanak tanıyacak ve binlerce Kıbrıslı Rumu sokakta kalmak zorunda bırakacak yasa konusunda iktidardakilerin, “yasada emniyet supabları var” demekten başka bir şey yapmadıklarını yazdı.

Habere göre Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Anastasiadis hükümetinin, ilk konutun açık artırma usulü satışlardan muaf tutulmasını önereceğini ancak açık artırma yasa tasasının hazırlanmasından ve hükümetin Troyka ile uzlaşısından önce siyasi partilerle diyalog yapılamayacağını söyledi.

Simerini “Yeorgiadis Tepkileri Aşamadı” başlıklı manşet haberinde, Yeorgiadis’in, birinci evin korunacağını ve Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in halka verdiği sözü unutmadığı teyitlerine karşın siyasi partilerin büyük çoğunluğunun, ipotekli konutların açık artırmada satışıyla ilgili yasa tasarısına olumsuz oy vereceğini yazdı.

Gazeteye göre, Anastasiadis hükümetinin tek ortağı olan EURO.KO bile yasa tasarısına hayır diyeceğini açıklayarak Anastasiadis’i, Troyka’dan; konut satışlarının ekonomiye ve topluma yapacağı etkilerin incelenmesi için daha çok zaman talep etmeye çağırdı.

DİSİ içinden de tepkiler gelmeye başladı. Milletvekili Andreas Themistokleus sosyal medyadaki kişisel hesabında, yasa tasarısını “5’inci Attila” olarak niteledi.

(tak)

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur