1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Taksicilerin boykotu kargaşaya neden oldu
Taksicilerin boykotu kargaşaya neden oldu

Taksicilerin boykotu kargaşaya neden oldu

Güney Lefkoşa’da dün de taksicilerin eylemi nedeniyle trafik kargaşası yaşandı

A+A-

 

Aşırı yağışlar nedeniyle önceki gün su baskınlarıyla boğuşan Güney Lefkoşa’da dün de taksicilerin eylemi nedeniyle trafik kargaşası yaşandığı bildirildi.

Kıbrıs Rum radyosu yıllanmış sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle özel kentsel taksi sahipleri birlikleri tarafından dün gerçekleştirilen 4 saatlik boykot nedeniyle Güney Lefkoşa’da trafik sorunları yaşandığını duyurdu.

Taksiciler dün sabah 06.30’dan 10.30’a kadar kentin ana arterlerini trafiğe kapattı, diğer kentlerdeki taksiciler de sembolik eylemlerle boykota destek verdi. Boykot sırasında taksiciler ile diğer sürücüler arasında ufak çaplı gerginlikler de yaşandı.

Taksicilerin ardından tahıl üreticilerinin haklarını alamadıkları için ekonomik açıdan zor duruma düştükleri gerekçesiyle güney Lefkoşa’nın  yolları traktör ve diğer tarım araçlarıyla kapatacakları haber verildi.

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre bağlı oldukları örgüt tarafından alınan karar uyarınca tahıl üreticileri bugünden itibaren traktörleriyle Tseri trafik çemberi karşısında toplanacak ve Pazartesi günü itibarıyla da Kıbrıs Rum Başkanlık Köşkü, Maliye Bakanlığı, Meclis ve Tarım Bakanlığı önünden geçiş yapacaklar.
(tak)

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur