1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rum Hükümet Sözcüsü ABD’ye gidiyor
Rum Hükümet Sözcüsü ABD’ye gidiyor

Rum Hükümet Sözcüsü ABD’ye gidiyor

Hristodulidis’in, önümüzdeki Haziran ayı başında, Kıbrıs sorunuyla ilgili temaslarda bulunmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gideceği haber verildi.

A+A-

Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, önümüzdeki Haziran ayı başında, Kıbrıs sorunuyla ilgili temaslarda bulunmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gideceği haber verildi.

Hristodulidis’in 2 Haziran’da New York’ta bulunan “Foreign Policy Association” isimli düşünce kuruluşunda, Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz ve Avrupa Birliği (AB)’deki rolüyle ilgili konuşma yapacağını yazan Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in ABD’de de bulunacağı süre içerisinde, BM Genel Sekreterliği, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Kongresi’nden yetkililerle görüşmeler yapacağını da kaydetti.

Gazete, Hristodulidis’in Rum Hükümetini “Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi (PSEKA)” ile Amerikan-Yahudi Komitesi (AJC) toplantılarında temsil edeceğini de ekledi.

Kathimerini ise haberinde, Hristodulis’in 5–9 Haziran tarihlerinde adada bulunmayacağını yazdı.

Mavroyannis ile Kasulidis de New York yolcusu

Kathimerini ise haberinde, Rum tarafının müzakerecisi, büyükelçi Andreas Mavroyannis’in ise BM Genel Kurulu başkanlığı seçimleri ışığında Mayıs ayı sonunda New York’a gitmesinin beklendiğini anımsattı.

BM Genel Kurulu başkanlığı seçimlerinin 13 Haziran’da gerçekleştirileceğini yazan gazete, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in de Mavroyannis’i desteklemek için 6 Haziran’da New York’a gideceğini ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1903 defa okunmuştur