1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RAEK Eski Başkanı, sanık sandalyesinde
RAEK Eski Başkanı, sanık sandalyesinde

RAEK Eski Başkanı, sanık sandalyesinde

RAEK eski Başkanı Kostas Yoannu görevde olduğu sürede elektrik üretimi konusunda verdiği izinlerden dolayı sanık sandalyesine oturdu

A+A-


Kıbrıs Rum Enerji Düzenleme Kurumu (RAEK) eski Başkanı Kostas Yoannu’nun görevde olduğu sürede elektrik üretimi konusunda verdiği izinlerden dolayı sanık sandalyesine bulunduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi Kıbrıs Rum Başsavcılığının dün, Kıbrıs Rum Devlet Doğalgaz Şirketi (DEFA) eski Başkanı da olan Yoannu’nun doğrudan Lefkoşa Güney Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi kararı aldığını yazdı.

Rus iş insanı İrina Bikova, Seyşeller’de kayıtlı şirketi ve Yoannu’nun yakın akrabası Andreas Hayannis’in de aynı iddianamede adlarının geçtiğini aktaran gazete, polisin 2013 yılından bu yana konuyla ilgilendiğini ve ceza dosyasının hazır olması için gerekli delilleri yeni toplamayı başardığını belirtti.
Davanın, Yoannu’nun, Hayannis’in aracılığıyla Rus şirkete Güney Kıbrıs’ta elektrik üretimi izni vermesiyle ilgili olduğunu aktaran gazete, bu izinler sırasında Yoannu’nun şirketlerine büyük meblağlarda paralar yatırıldığını da kaydetti. TAK

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur