1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Noratlas” kahramanı uyuşturucu kuryesi oldu
“Noratlas” kahramanı uyuşturucu kuryesi oldu

“Noratlas” kahramanı uyuşturucu kuryesi oldu

Kıbrıs Rum basını: “Noratlas” uçağının kahramanı uyuşturucu kuryesi oldu

A+A-

 

Yunanistan’dan “Niki” (Zafer) adı verilen Ada’ya sızma operasyonuna katılan ve 1974 yılında Kıbrıslı Rumlar tarafından düşürülen Yunan Ordusuna ait “Noratlas” tipi uçaktan sağ olarak kurtulan üç kişiden biri olan Stavros Tseros’un, geçtiğimiz Mayıs ayında, tasarrufundaki 22 kilo marihuana ile birlikte Güney Kıbrıs’a giriş yapmaya çalışırken yakalandığı haber verildi.
Tseros’un dün Larnaka Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılacağını yazan Politis gazetesi, ilk sayfadan yayımladığı haberinde, bugün 60 yaşında olan Tseros’un suçunu kabul ettiğini ve Yunanistan’daki tefecilerin kurbanı olduğunu söylediğini aktardı.
Tseros ile birlikte içerisinde 53 kişi bulunan Noratlas uçağının, “Lefkoşa Havalimanı” bölgesinde yanlışlıkla düşürüldüğünü ve Tseros’un kazadan kurtulan 3 kişiden biri olup, o zamandan bu yana “savaş kahramanı” olarak kabul edildiğini yazan gazete, Tseros’un şu an ise, Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a 22 kilo uyuşturucu sokmaya çalışmaktan, sanık sandalyesinde bulunduğunu belirtti.
Haberde, Tseros’un geçtiğimiz 9 Mayıs’ta, tasarrufundaki 22 kilo uyuşturucu ile Atina’dan Larnaka Havalimanına geldiği ve sergilediği şüpheli tavırlar yüzünden havalimanında yakalandığı ifade edildi.

Hollanda’dan güney Kıbrıs’a uyuşturucu

Öte yandan gazete, geçtiğimiz Pazartesi akşamı yaşanan başka bir olayda ise, Lefkoşa Kıbrıs Rum kesimine bağlı “Yeri” sakini 27 yaşındaki bir şahsın evinde, 574 gram hint keneviri ele geçirildiğini yazdı.
Bahse konu şahsın, Hollanda’dan Güney Kıbrıs’a uyuşturucu getirdiğini kabul ettiğini kaydeden gazete, bu şahsın, evinde bulunan uyuşturucunun, geçtiğimiz Nisan ayında Hollanda’dan getirdiği büyük miktarda uyuşturucunun (2 kilo) bir kısmı olduğunu kabul ettiğini ekledi.
Haberde, Kıbrıs Rum polisinin konuyla ilgili araştırmasının sürmekte olduğu belirtildi.
(tak)

Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur