1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuyalis: “2016 Ocak ayına kadar hellim tescil edilecek”
Kuyalis: “2016 Ocak ayına kadar hellim tescil edilecek”

Kuyalis: “2016 Ocak ayına kadar hellim tescil edilecek”

Güney Kıbrıs’ta restoranlar, oteller ve ürünlerle ilgili bir “Kıbrıs kalite sistemi” oluşturmasının planlandığı haber verildi.

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ta restoranlar, oteller ve ürünlerle ilgili bir “Kıbrıs kalite sistemi” oluşturmasının planlandığı haber verildi.

Alithia gazetesi, Kıbrıs Rum Tarım Bakanlığı’nın, “Kıbrıs” marka adı oluşturulması çabasıyla restoranlar, oteller ve ürünlerle ilgili bir “Kıbrıs kalite sistemi” oluşturulması yönünde incelemeler yapıldığını kaydetti.

Ürünlerin, Kıbrıs ürünü kalitesinde sertifikalandırılmış olduğunu gösterecek karakteristik bir işaret taşıyacağını aktaran gazete, buna benzer bir uygulamanın Girit’te yapıldığına işaret ederek, burada yerel ürün ve hizmetlerde Girit işaretinin bulunduğundan söz etti.

Habere göre gazeteye konuşan Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, düşük hacimli üretim yapıldığı için Brüksel’de tescil edilmesi zor olan birçok ürün olduğundan, turizme katkıda buluma amacıyla bir Kıbrıs ürünü kalite işareti ve sistemi oluşturmak istediklerini anlattı.

“Kıbrıs tarım ürünlerinin” iklim, toprak ve güneşten dolayı kaliteli kabul edildiğini söyleyen Kuyalis, kaliteye yatırım yapmaları ve “Kıbrıs topraklarında” yetişen bu kaliteli ürünleri göstermeleri gerektiğini belirtti.

Kuyalis, hellimin tescili konusuna da değinerek, ilgili dosyanın Tarım Komitesi Genel Müdürlüğü’nün tüm denetimlerinden başarıyla geçtiğini ve “mükemmel” olarak nitelendirildiğini söyledi.
En geç 2016 Ocak ayına kadar hellimin tescil edileceğini belirten Kuyalis, Türk tarafı hellim konusunu büyük bir siyasi mesele yapmaya çalıştığı için birçok sorunla karşılaştıklarını da savundu.

(TAK)

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur