1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuvet’ten Güney’e yatırım
Kuvet’ten Güney’e yatırım

Kuvet’ten Güney’e yatırım

Kuveyt’ten üst düzey üç yatırım örgütü yetkilisinin bugün Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceği ve Kuveytli yetkililerin ilgisinin odağında, gayrimenkul, bankacılık sektörü ve enerji konularının bulunacağı haber verildi.

A+A-

Kuveyt’ten üst düzey üç yatırım örgütü yetkilisinin bugün Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceği ve Kuveytli yetkililerin ilgisinin odağında, gayrimenkul, bankacılık sektörü ve enerji konularının bulunacağı haber verildi. Fileleftheros gazetesi elde ettiği bilgilere dayanarak, Kuveytli üç yetkilinin, ekonominin durumunu aynı zamanda enerji sektörü ile siyasi alandaki perspektifleri ele almak için, başta Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis olmak üzere, bahse konu sektörlerden sorumlu bakanlar ve müdahil taraflarla görüşmeler yapacaklarını yazdı. Gazete, Güney Kıbrıs’ta iki gün kalacak olan Kuveytli yatırım örgütlerinin yetkililerinin, Güney Kıbrıs'ta yürürlükte olan vergi çerçevesi ve yasal çerçeve hakkında, Kıbrıs Rum Yatırım Geliştirme Ajansı tarafından bilgilendirileceklerini de ifade etti.

Öte yandan gazete, Katar’dan yatırım fonu yetkililerin, Mayıs ayı başında, büyük olasılıkla da 6 Mayıs’ta, var olan yatırım perspektiflerini gözden geçirmek aynı zamanda ilgi gösterdikleri bazı projeleri yakından görmek için Güney Kıbrıs'a gideceklerini yazdı.
Gazete, son zamanlarda, gayrimenkul sektörüne yatırım yapmakla ilgilenen özellikle Çin’den çeşitli yatırımcıların, bireysel olarak Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmekte olduklarını da ekledi.

Politis gazetesinde yer alan bir haberde ise, Dünya Bankası’ndan uzmanların Mayıs ayı başında Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmeleri ve hazırladıkları iki rapor hakkında Kıbrıs Rum yetkilileri bilgilendirmelerinin beklendiği haber verildi.

Dünya Bankası yetkililerinin hazırladıkları raporların, Eğitim Bakanlığı’nın yapısı ve eğitim sisteminin modernleştirilmesiyle alakalı olduğunu yazan gazete, elindeki bilgilere dayanarak, uzmanların görüşleri ve raporlarının içeriği hakkında ilk önce Eğitim Bakanlığı’nı, ardından da eğitim örgütlerini bilgilendireceklerini ekledi. TAK

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur