1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kıbrıs Türk malları alım-satımı için şirket kurdular
Kıbrıs Türk malları alım-satımı için şirket kurdular

Kıbrıs Türk malları alım-satımı için şirket kurdular

Kıbrıs Rum Tapu Dairesi memuru Grigori Surulla, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarının alım-satımı maksadıyla kardeşi ve bir arkadaşıyla birlikte şirket kurduklarını açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Rum Tapu Dairesi memuru Grigori Surulla, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarının alım-satımı maksadıyla kardeşi ve bir arkadaşıyla birlikte şirket kurduklarını açıkladı.

Alithia, “Kıbrıs Türk Arazisi Satın Alma Şirketi Kurdular” başlıklı haberinde, basında Mormenekşe davası adıyla anılan; Aero isimli şirket tarafından düşük meblağla satın alınan Kıbrıs Türk malının, Rum Telekomünikasyon İdaresi (Cyta) Personel Emeklilik Fonu’na satılması davasında, Limasol’da kurulan Ağır Ceza Mahkemesi’nin dünkü oturumunda ortaya çıkanlara yer verdi.

Gazeteye göre Surulla, önceki günkü oturumda verdiği yeminli ifadede, Kıbrıs Türk mallarının alım-satımı için kardeşi Yani Surulla ve arkadaşları Oresti Vasiliu ile birlikte şirket kurduklarını, kendisi Tapu Dairesi’nde, kardeşi ve arkadaşı da Cyta’da çalıştığından, kurdukları şirkette isimlerinin görünmemesine özen gösterdiklerini söyledi.

Satış hakları Wadnick Trading Ltd’e

Gazete Surulla’nın, Larnaka Tapu Dairesi’ndeki görevi nedeniyle, “Dohni”deki (Taşkent) iki parça arazisini satmak isteyen Kıbrıslı Türk Ahmet Cemal ile tanıştığı 2005’in ikinci yarısında Kıbrıs Türk malı satın alma işiyle uğraştığını belirterek, ifadenin devamını şöyle aktardı:
“Surulla, Ahmet Cemal’e ait iki parça malın 9 Ekim 2006’da Ashbay Investment Ltd’i elinde tutan şirkete satıldığını, daha sonra kardeşi Yani Surulla ve ailecek tanıdıkları Oresti Vasiliu’nun katılımıyla Pelleson Holdings Ltd’i kurduklarını söyledi. Her üçünün de çalıştığı kurumlar nedeniyle isimlerinin şirkette yer almamasına özen gösterdiler.

Nikos Lillis ile çok iyi dost olduklarını belirten Surulla, Lillis’in 2011’deki ikinci düğününe gittiğini hatta düğün hediyesi olarak 200 Euro verdiğini, 2011-2012 döneminde Lillis’in başkanlığını yaptığı ALKİS futbol akademisine finansörlük yaptığını anlattı.

Surulla 2010’da Mormenekşe’deki bazı Kıbrıs Türk mallarının devir izinleri konusunda Nikos Lillis’ten yardım istediğini, aynı yılın yazında yardım talebini yinelediğini anlattı. Lillis’ten yardım talep ettiği mallardan biri Mormenekşe’de, üzerinde 47 evlik site inşa edilmiş arazi idi.

Lillis’in bu işi yapacağını söylediğini ancak Polleson şirketinin elindeki Kıbrıs Türk mallarına katılmayı talep ettiğini anlatan Surulla, ortaklarıyla konuştuktan sonra Lillis’in hazırladığı anlaşmaya imza attıklarını belirtti.

İmzalanan anlaşma uyarınca Lillis Polleson’un Kıbrıs Türk malları için devir izni alınmasına yardımcı olacak, kendisi de Mormenekşe’deki sitenin satışından elde edilecek paranın yüzde 25’ini alacaktı.

Lillis ikinci bir anlaşma daha hazırladı ancak bunu ortaklarına sunmadı. Bu anlaşmaya göre Polleson şirketi, elindeki Kıbrıs Türk mallarının tüm yönetim ve satış haklarını Wadnick Trading Ltd’e (Lillis’in şirketi) veriyor.” TAK

Bu haber toplam 2422 defa okunmuştur