1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nden ‘BARIŞ’ etkinliği
Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nden ‘BARIŞ’ etkinliği

Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nden ‘BARIŞ’ etkinliği

BM Barış Gücü Dünya Barış Günü sebebiyle etkinlik düzenledi

A+A-


 

Kıbrıs'taki BM Barış Gücü (UNFICYP), Uluslararası Barış Günü vesilesiyle çarşamba günü ara bölgede bulunan Ledra Palas’ta özel mum ışığı etkinliği düzenledi. UNFICYP tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu etkinliğe İkinci Dünya Savaşı'na katılan Kıbrıslı gaziler federasyonu üyeleri, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk gençlik derneklerinin temsilcileri, BM Barış Gücü Kıdemali Danışmanı Lynn Hastings, İkinci Sektörün Komutanı Richard Walker, UNFICYP Basın Sözcüsü Aleem Siddique ve İkinci Sektörün askerleri ve Mühendisler Birliği’nin üyeleri katıldı.

“Burada bulunmamız barışın sağlanmasına hizmet olsun”
Etkinlikte konuşan UNFICYP Basın Sözcüsü Aleem Siddique, ”Bugün şiddete karşı mücadelenin devam edilmesi konusunda desteğimizi teyit etmek; dünyada ateş kes sağlanması çağrısında bulunmak;  barışı daha çok arzu edenleri anımsamak için bir fırsattır” dedi. Siddique devamla, “Onlara yalnız olmadıklarını bir umut mesajı gönderelim. Gazilerimizin bilgeliğinden örnek alalım ve burada bulunmamız barışın sağlanmasına hizmet olsun” şeklinde konuştu.

“Barış ve adaleti savunmak için asla durmayacağız”
İkinci Dünya Savaşı'na katılan Kıbrıslı gaziler Federasyonu'nun Genel Sekreteri Nikos Christodoulides ise konuşmasında, “bugün, dünyadaki bütün insanlar için barışı korumak ve barışa saygı duymayı sürekli hatırlama günüdür” dedi. “Biz, hem Kıbrıslı Rum hem de Kıbrıslı Türk gaziler olarak, gelecek nesiller için barışı ve refahı korumak amacıyla Müttefiklerin safında milyonarca insanla birlikte savaştığımız için büyük gurur duyuyoruz” şeklinde konuşarak “barış ve adaleti savunmak için asla durmayacağız ve barışın sağlanması için katkımızı yapacağız” dedi. Dünya Barış Günü her yıl 21 Eylül tarihinde kutlanıyor. BM Genel Kurulu, 21 Eylül'ü hem milletler hem insanlar arası barış ideallerinin güçlenmesi günü olarak ilan etti.

(CNA)

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur