1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kıbrıs Havayolları müzakereleri başladı
Kıbrıs Havayolları müzakereleri başladı

Kıbrıs Havayolları müzakereleri başladı

Ryanair CEO’su Michael O'Leary’nin, “Kıbrıs Havayolları”na stratejik ortak bulunması amacıyla Güney Kıbrıs Yönetimi ile istişarelere başladığı belirtildi.

A+A-

Ryanair CEO’su Michael O'Leary’nin, “Kıbrıs Havayolları”na stratejik ortak bulunması amacıyla Güney Kıbrıs Yönetimi ile istişarelere başladığı belirtildi.
Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta bulunan Ryanair CEO’su Michael O’Leary’nin, Kıbrıs Havayolları’na stratejik ortak bulunması konusunu ele alan teknik komitenin yanı sıra Kıbrıslı Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ile bir araya geldiğini ve Ryanair’in önerisinin ele alındığını yazdı.
Habere göre Ryanair CEO’su Michael O’Leary, teknik komite ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, gelecek 3-4 yıl içerisinde Güney Kıbrıs’a 3 milyon turist taşıma sözü verdi.
Kıbrıs Havayolları’nın geleceğini “sürükleyici” olarak nitelendiren O’Leary, Kıbrıs Havayolları’nın, Ryanair’in yardımıyla, Rum turizminin hızlı büyüme sürecine konulabileceğini ifade etti.
Michael O’Leary ayrıca Ryanair’in önerisinin, Kıbrıs Havayolları’nın, Güney Kıbrıs’a yönelik, yılda 700 bin olan yolcu trafiğini, 3-4 yıl içerisinde 3 milyona çıkarmayı öngördüğünü söyledi.
Kıbrıslı Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ise açıklamasında Ryanair’in önerisinin, beklentilere yanıt verip vermediğinin ortaya çıkması için dikkatlice inceleneceğini belirtti.
Gazete Kıbrıslı Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın Ryanair’e karşı önerilerle geri dönmesinin de ihtimal dışı olmadığını yazdı.
Habere göre Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis Kıbrıs Havayolları’na stratejik ortak bulunması konusunun gelişim halinde olduğunu ve ikinci aşamada bulunduğunu, konuya ilgi duyanların 29 Ağustos’a kadar bağlayıcı olmayan önerilerini sunabileceğini anımsattı.
(FK/HA)

Bu haber toplam 1409 defa okunmuştur