1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Kıbrıs Bankası” artık “Çok uluslu”
“Kıbrıs Bankası” artık “Çok uluslu”

“Kıbrıs Bankası” artık “Çok uluslu”

En büyük yatırımcı olan Ross, mali açıdan baskı altındaki şirketler konusunda uzman

A+A-

Mali zorluklar yaşayan ve bu doğrultuda hisselerini satışa çıkaran “Kıbrıs Bankası”nın, ABD ve Rusya’dan yatırımcılar tarafından satın alınarak “çok uluslu hale geldiği” bildirildi.

Simerini gazetesi, “Kıbrıs Bankası” hisselerinin yüzde 19’unun, 400 milyon Euro karşılığında ABD’li dev yatırımcı Wilbor Ross tarafından satın alındığını ve mali açıdan baskı altındaki şirketler konusunda uzman olan Ross’un, “Kıbrıs Bankası”nın en büyük hissedarı haline geldiğini yazdı.
Gazete, bankanın hisselerinin yüzde 6’sının, 125 milyon Euro karşılığında Rus çıkarlı yatırım şirketi tarafından; yüzde 5,7’sinin, 120 milyon Euro karşılığında Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD) tarafından; yüzde 4,75’inin de, 100 milyon Euro karşılığında Avrupa Yatırım Fonu tarafından satın alındığını kaydetti.
“Kıbrıs Bankası” hisselerinde en büyük payı alan Wilbor Ross’a vurgu yapan gazete, Ross’un tüm dünyada büyük yatırımları bulunduğuna ve Güney Kıbrıs’a da yatırım yapma niyeti olduğuna dikkati çekti.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak Ross’un Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile gözlerden uzak toplantı gerçekleştirdiğini ve toplantıda, ipotekli evlerin satılmasıyla ilgili yasaya özel bir önem verildiğini yazdı.
Öte yandan Fileleftheros gazetesi ise, “Kıbrıs Bankası” hisselerinin geriye kalan hisselerinin, Ross ve EBRD dışında, “Renova Fund” ile “Tyrus Fund” tarafından satın alındığını yazdı.
(tak)

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur