1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İşte Anastasiadis'ten 4 maddelik önlem
İşte Anastasiadisten 4 maddelik önlem

İşte Anastasiadis'ten 4 maddelik önlem

Güney Kıbrıs Hükümeti, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in 4 maddedden oluşan’ Güven Artırıcı Önlemleri’ni kamuoyu ile paylaştı.

A+A-

Güney Kıbrıs Hükümeti, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in 4 maddedden oluşan’ Güven Artırıcı Önlemleri’ni kamuoyu ile paylaştı.

Anastasiadis’in basın bürosu aracılığıyla yapılan açıklama şöyle:

“Müzakerelerin yeniden başlaması ve müzakere sürecine yardımcı olacak güven ortamının yaratılması gerekliliğine inancım dolayısıyla, Kıbrıslı Türk vatandaşları ile ilgili aşağıdaki Güven Artırıcı Önlemleri ilan etmekteyim:

a) Sn Akıncı ile yapacağımız ilk görüşmede Beşparmak Dağlarındaki 28 anti-personel mayın tarlası ile ilgili harita ve bilgiler vermek niyetindeyim.

b) Özgür bölgede bulunan, yabancı Büyükelçiliklerin koruması altında olmayan ve Kıbrıs Türk toplumuna ait olan İslam ibadet yerlerinin yönetimi EVKAF idaresine verilecek.

c) Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın hizmet almasını kolaylaştırmak amacıyla Lefkoşa’daki Vatandaşlara Hizmet Eden Merkezlerde Türkçe bilen yetkililer işe alınacak.

ç) Kıbrıs futbolunun birleştirilmesine yönelik harcanan çabayı selamlayıp en erken zamanda başarı ile sonuçlandırılmasını dilemekteyim.

Yukarıda bahsedilen amacın gerçekleşmesi için karşılıklı yararlı bir Güven Artırıcı Önlemler demetini önerdiğim çok iyi bilinen bir husustur. Ve yeni Kıbrıslı Türk lider Sn Akıncı’nın tüm Kıbrıs halkı – Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler - arasında güven ve umut ortamını sağlamlaştıracak Önlemlerin benimsenmesi için bir diyaloga girme istekliliğini tespit etmekten çok memnunum. 

28 Nisan 2015”

Bu haber toplam 3544 defa okunmuştur