1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “İpotekli Mallar Yasası” konuşuldu
“İpotekli Mallar Yasası” konuşuldu

“İpotekli Mallar Yasası” konuşuldu

Anastasiadis, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ile görüştü

A+A-

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu toplantısı için Güney Kıbrıs’ta bulunan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile bir araya geldiği belirtildi. 

Fileleftheros gazetesi ekonomi eki ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ile Avrupa Merkez Başkanı Mario Draghi arasındaki görüşmede, Güney Kıbrıs’ın değerlendirme programını “buzdolabına” koyan ipotekli malların satışına ilişkin yasa tasarısındaki zorluklar konusunun ele alındığını yazdı.

Habere göre, Anastasiadis ile Draghi arasındaki görüşmede, Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve Kıbrıs Rum Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis de hazır bulundu.

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün akşam ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Euro bölgesi ülkelerin merkez bankası başkanları onuruna yemek verdiğini yazan gazete, Anastasiadis ve Draghi’nin yemekte yapmış oldukları konuşmaya da yer verdi.

Gazete, muhalefet partilerin başkanlarının, Avrupa Merkez Bankası’nın, Güney Kıbrıs aleyhine uyguladığı politikaları protesto ettiğini göstermek amacıyla Anastasiadis’in verdiği yemeğe katılmadığını yazdı.

Reformlar

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, konuşmasında, AB içerisindeki ekonomik reformlara değinerek bu reformları AB düzeyinde desteklediklerini söyledi.

Günün sonunda, Güney Kıbrıs’ın, sadece kendilerine ait bankacılık sektörünün ve mali duruma ilişkin yanlış politikalardan değil, AB ve Euro bölgesinin gözetimiyle ekonomik yönetiminin zaaflarından dolayı büyük bir bedel ödediğini ifade eden Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın uluslararası piyasalara dönmesi konusunda ise ekonomilerine güven duyulduğuna dair güçlü mesajların bulunduğunu belirtti.


Sorunlar…

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise konuşmasında, Güney Kıbrıs’ın, ilk başta öngörülen 2016 tarihinden önce memorandumdan çıkma güzergahında bulunduğunu ifade etti.

Tercüman aracılığıyla konuşan Draghi, ancak rahatlama konusunda zamanın bulunmadığı zira Kıbrıs Rum ekonomisi ve finans sektörünün hala sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Batık kredilerin hızlı bir şekilde azalması ve sistemin normal bir şekilde ilerlemesi için ek adımlara da gereksinim olduğunu söyleyen Draghi, Kıbrıs Rum bankacılık sisteminin istikrarlı hale getirilmesinde ve programın olumlu sonuçlarında sağlanan önemli ilerlemeden de bahsetti.


Binlerce kişi protesto gösterisine katıldı

Politis gazetesi ekonomi eki ve diğer gazeteler, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin, Güney Kıbrıs’ta bulunması nedeniyle, dün, tasarruf politikalarına karşı binlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi yapıldığını yazdı.

Toplam 20 sendika ve örgüt tarafından organize edilen protesto gösterisinin, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu toplantısının (bugün) yapılacağı Güney Lefkoşa’daki “Filoksenia” Konferans Salonu önünde gerçekleştirildiğini belirtti.

Habere göre, gösteriye katılanlar “Artık yeter”, “The Nazis are back”, “Save the people” şeklinde pankartlarla tasarruf politikalarını protesto etti.

Gösteri çerçevesinde Avrupa Merkez Bankası Müdürlüğü’ne, içerisinde bir dizi talebin bulunduğu bir muhtıra verildi.

Haravgi gazetesi, protesto gösterilerine, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Çevreciler ve Ekologlar Başkanı Yorgos Perdikis ile DİKO ve Vatandaşlar İttifakı’ndan temsilcilerinin yanı sıra milletvekilleri ile Avrupa Parlamentosu üyelerinin katıldığını yazdı.
Habere göre, Güney Kıbrıs eski Başkanı Dimitris Hristofyas da protesto gösterisinde yer aldı. (TAK)

Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur