1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İnsan kaçakçılığında Botsvana ile aynı sırada
İnsan kaçakçılığında Botsvana ile aynı sırada

İnsan kaçakçılığında Botsvana ile aynı sırada

İnsan kaçakçılığı konusunda Güney Kıbrıs’ın Botsvana, Şili, Cibuti ve Moritanya ile aynı sırada bulunduğu bildirildi.

A+A-

İnsan kaçakçılığı konusunda Güney Kıbrıs’ın Botsvana, Şili, Cibuti ve Moritanya ile aynı sırada bulunduğu bildirildi.

Fileleftheros “Kıbrıs’ta İnsan Ticareti Kökleşti... Kıbrıs Botsvana İle Aynı Sırada... 2007’den Bugüne Yalnız Bir Mahkumiyet Verilebildi” başlıklı haberinde 2014’ün ilk 9 ayında Kıbrıs Rum tarafında 35 kişi’nin insan ticareti kurbanı olduğunu, 16’sının cinsel istismar ve 14’ünün iş gücü istismarına uğradığını, 5’inin ise paravan evlilik yapmak zorunda kaldığını belirterek, bunlardan 22’sinin araştırıldığını yazdı.

Her yıl kaydedilen rakamların, insan ticaretinin Güney Kıbrıs’ta geçici değil kökleşmiş bir olgu olduğunu gösterdiğine dikkat çeken gazete, Rum polisinin 2009’da konuyla ilgili 34 dava araştırdığını ve 113 kişinin insan ticareti kurbanı olarak tanındığını, bu rakamların 2010’da 35 dava ve 52 kurban, 2011’de 26 dava ve 40 kurban olarak gerçekleştiğini belirtti.

Gazete Kıbrıs  Rum Yönetimi’nin, insan kaçakçılığı kurbanlarının göğüslenmesi, bu kişilere destek verilmesi, insan tacirlerinin yargı önüne çıkartılması ve özellikle tacirlere ceza verilmesi konularında büyük eksiklikleri olduğunu belirterek, bu yıl insan ticareti konusunda tek bir mahkumiyete hükmedilmiş olmasını buna örnek gösterdi.

İnsan ticareti konusunun geçen gün Kıbrıs  Rum meclisinde belgeleriyle ele alındığını belirten gazete masaya yatırılan belgelerin, Güney Kıbrıs’ın bu konuda Botsvana, Şili, Cibuti ve Moritanya ile aynı sırada olduğunu gösterdiğine vurgu yaptı.  (tak)

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur