1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "İlerleme cesaret verici"
İlerleme cesaret verici

"İlerleme cesaret verici"

Anastasiadis, müzakerelerde ele alınmakta olan başlıklarla ilgili ilerlemenin cesaret verici olduğunu ancak geride ele alınması gereken önemli konular olduğunu söyledi.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, müzakerelerde ele alınmakta olan başlıklarla ilgili ilerlemenin cesaret verici olduğunu ancak geride ele alınması gereken önemli konular olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre, Kıbrıslı Türk lider  Akıncı ile bugün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Başkanlık Sarayı’na dönüşünde açıklama yapan Anastasiadis, “Aşamalı olarak ve müzakerelerdeki yoğun diyalog aracılığıyla iki toplum tarafından da kabul edilebilir bir yere ulaşacağımızı umuyorum” dedi.

Bugünkü görüşmede, “federal hükümet ile federal devletler arasındaki işbirliği konularında önemli ilerleme sağlandığını” dile getiren Anastasiadis, “uluslararası anlaşmalar yapılmasına dair yetkilerle” ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü belirtti.

“Federal yetkiler” konusunda mutabakata varılıp varılmadığının sorulması üzerine ise, bunun tamamen farklı bir konu olduğunu dile getiren Anastasiadis, iki liderin müzakerecilere talimatıyla  bu konuda ayrı bir diyalog gerçekleştirilmekte olduğunu ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur