1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Haravgi: “İki yeni sınır kapısında uzlaşıldı”
Haravgi: “İki yeni sınır kapısında uzlaşıldı”

Haravgi: “İki yeni sınır kapısında uzlaşıldı”

Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafının, biri Gazimağusa, diğeri de Lefkoşa’da olmak üzere iki yeni sınır kapısının açılması konusunda uzlaştığı, duyurunun büyük olasılıkla perşembe günü liderler tarafından yapılacağı iddia edildi.

A+A-

Haravgi gazetesi elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, iki tarafın, biri Gazimağusa diğeri de Lefkoşa’da olmak üzere iki yeni sınır kapısı açılması konusunda uzlaştıklarını iddia etti.

Gazete, yeni sınır kapılarının açılışı duyurusunun büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in perşembe günü yapacakları görüşme sonrasında açıklanacağını da öne sürdü.

Haberde ayrıca, tarafların müzakerecileri Andreas Mavroyannis ve Özdil Nami’nin 7 saatten uzun süren bir görüşme gerçekleştirdikleri ve pazartesi yeniden bir araya gelecekleri de ifade edildi.


“Piroi” barikatının açılması için eylem

Güney Kıbrıs’ta “Piroi” (Gaziler) barikatının açılması için eylem yapıldığı haber verildi.
Alithia gazetesi “Bizi Bölen Duvarları Yıkın” başlığıyla verdiği haberinde, “Athienu” (Kiracıköy) bölgesi ve çevresinde kalan Rumların, “Athienu-Piroi-Lefkoşa” geçidinin açılması için Athienu sanayi bölgesi çemberinde toplanarak eylem yaptığını yazdı.

Eyleme, Athienu, Eğlence ve Yeri Belediye Başkanları ile sözde “Piroi” ve Avdhellero (Avdeler) Muhtarlarından oluşan komitenin yanı sıra Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Larnaka bölgesi Rum milletvekilleri ile Larnaka ile Athienu’dan örgütler ve halk katıldı. İlkokul, ortaokul ve ana okul çocuklarının da hazır bulunduğunu eylemde “Bizi bölen duvarları yıkın”, “Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini istiyoruz”, “40 yıl işgal fazla”, “Özgürlük, demokrasi, adalet”, “Kıbrıs’ta barış” ve “Unutmuyorum ve mücadele ediyorum” yazılı pankartlar taşındı.
Habere göre, etkinlik sırasında düzenlenen basın toplantısında muhtar ve belediye başkanlarından oluşan komitenin başkanlığını da yapan Athienu Belediye Başkanı Dimitris Papapetru, Pazartesi günü Akıncı ve Anastasiadis’e verilecek bildiriyi okudu.

Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi: Simerini “Athienu Bölgesi Nefes Almak İstiyor… Belediye Başkanları ve Muhtarlar Piroi Barikatının Açılmasını İstiyor”; Haravgi “Piroi Barikatının Açılmasını İstiyorlar… Belediye Başkanları ve Muhtarlardan Anastasiadis ve Akıncı’ya Bildiri”; Fileleftheros “Piroi Barikatının Açılmasını İstediler”; Politis “Barikatı Açın… Piroi İçin Anastasiadis ve Akıncı’ya Bildiri”

TAK

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur