1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GÜNEYDE 53 bin İŞSİZ
GÜNEYDE 53 bin İŞSİZ

GÜNEYDE 53 bin İŞSİZ

Kıbrıs’ın güneyinde ‘ekonomik kriz’in yaraları sarılmaya çalışılırken, işsiz sayısındaki artış da tırmanıyor.

A+A-

 

“Kıbrıs Cumhuriyeti” İstatistik Dairesi tarafından yayımlanan verilere göre Şubat 2014’ün son günü itibarıyla kayıtlı işsiz sayısı, bir önceki ayla karşılaştırıldığında 52 bin 783’ten 53 bin 204’e yükseldi.
Kıbrıs’ta işsizlik Şubat ayının sonunda yıllık esasta % 15,4’lük artış gösterdi.

Mali sektör ağırlıkta

İşsizlik ağırlıklı olarak mali sektörlerde ve sigorta faaliyetlerinde ( 1.335 işsiz), konaklama ve gıda hizmetleri faaliyetleri (1.204 artış), kamu yönetimi (861 artış) imalat (664 artış), ticaret (437 artış), gözleniyor, ayrıca çalışma piyasasına yeni gelenlerden işsiz sayısı da 939 oluyor.

‘Kuralık’ için yardım talebi

Ekonomik kriz ve işsizlik yanında ‘kuraklık’ nedeniyle tarım ile hayvancılık sektörü de zorda. Kıbrıslı Rum yöneticiler, ‘kuraklık’ sorununa karşı Avrupa Birliği’nden yardım ve fon istiyor.
Kıbrıs (Rum) Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyialis, Pazartesi günü Lüksemburg'da yapılan Avrupa birliği Tarım ve Balıkçılık Konseyi'ne katılıyor.
Uzun zamandan beri devam eden kuraklıkla ilgili sorunlarla mücadele için Avrupa Birliği'nden mali yardım talep edecek olan Kuyialis, Konsey'e Kıbrıs'ta uzun zamandır devam eden kuraklık koşulları ve meydana gelen sorunları anlatacağı bir konuşma yapacak ve adanın su depolama koşulları hakkında bilgi verecek.
Bakan Nikos Kuyialis, kuraklığın neden olduğu sorunlarla mücadele için Avrupa Birliği'nden mali fon isteyecek ve Salı günü adaya dönecek. (cna)

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur