1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney’den elektrik alımı devam ediyor
Güney’den elektrik alımı devam ediyor

Güney’den elektrik alımı devam ediyor

Kıbrıs Rum Elektrik İdaresi tarafından, 15 Şubat’a kadar Kuzey Kıbrıs’a elektrik verilmesine devam edileceği belirtildi.

A+A-


Kıbrıs Rum Elektrik İdaresi (AİK) tarafından, 15 Şubat’a kadar Kuzey Kıbrıs’a elektrik verilmesine devam edileceği belirtildi.

Kuzey’de yaşanmakta olan teknik sorunlar yüzünden, AİK tarafından Kuzey Kıbrıs’a elektrik verilmesine devam edileceğini yazan Politis gazetesi, AİK Basın Sözcüsü Hristina Papadopulu’nun, AİK ile üçüncü bir sözleşmenin yapıldığını, bunun 5-15 Şubat tarihlerini kapsadığını, ücretlendirmenin de herhangi bir özel düzenleme olmadan, yine normal şekilde yapılacağını söylediğini bildirdi.

Sözleşmenin AİK ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (KIB-TEK) temsil eden “gerçek bir kişi” arasında yapıldığını yineleyen Papadopulu, 16 Ocak-4 Şubat dönemini kapsayan ikinci sözleşmenin de henüz imzalanmadığını ve bunun önümüzdeki günlerde gerçekleşmesinin beklendiğini ekledi.

Haravgi ise haberinde, Kuzey’e elektrik tedarik edilmesiyle ilgili üçüncü sözleşmenin 4–14 Şubat tarihlerini kapsadığını yazdı.

Üçüncü sözleşmenin de diğer iki sözleşmeyle aynı şartlara sahip olacağını kaydeden gazete, ücretlendirmenin, KDV ve yenilenebilir enerji kaynakları vergisi de hesaba katılarak normal şekilde yapılacağını yineledi.

(TAK)

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur