1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gündem ‘Mülkiyet ve maliyet’
Gündem ‘Mülkiyet ve maliyet’

Gündem ‘Mülkiyet ve maliyet’

Akıncı ve Çolak’ın New York temasları Rum Basını’nda…

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın New York’ta gerçekleştirdikleri temaslar Kıbrıs Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi, “Çözümden Önce ‘İzolasyonların’ Kaldırılması – Kerry’ye Mülkiyet ve İzolasyonlar” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Dışişleri Bakanı Çolak’ın New York temaslarına yer verdi.

Gazete, Akıncı’nın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı’yla görüştüğünü, Kerry ile görüşmesinde “mülkiyet konusu ve çözümün maliyeti konularını gündeme getirdiğini” yazdı.

Akıncı’nın Kerry ile görüşmesinin 40 dakika sürdüğünü ve çözümün maliyeti için gereken fon konusunda BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin bu yönde çaba sarf ettiğine değindiğini yazan gazete, Akıncı’nın ABD’nin de bu çabaya katkı koyacağını söylediğini aktardı.

Gazete Akıncı’nın diğer temaslarına da kısaca değinirken, Dışişleri Bakanı Çolak’ın İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısında yaptığı konuşmaya geniş yer ayırdı.

Çolak’ın konuşmasında, Kuzey Kıbrıs üzerindeki izolasyonların, Kıbrıs sorununun çözümü öncesinde kaldırılması gerektiğini ve bunun için teşkilat üyesi ülkelerden yardım istediğini belirten gazete, Çolak’ın ayrıca Kuzey’in teşkilattaki statüsünün yenilenmesini de talep ettiğini aktardı.

Kerry Kasım’da geliyor

Öte yandan gazete, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın New York’ta yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Kasım ayında Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye’yi ziyaret edeceğini, Kerry’nin ziyaretleri öncesinde ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland’ın bölgeyi ziyaret edeceğini açıkladığını yazdı.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberleri şu başlıklarla yansıttılar:
Simerini: “Akıncı Kapıları Çalıyor”.
Haravgi: “Akıncı: Kerry Kasım’da Kıbrıs’ta”.
Politis: “Akıncı: Kerry Kasım’da Gelmek İstiyor”.

(tak)

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur