1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘Elektrik’ endişesi
‘Elektrik’ endişesi

‘Elektrik’ endişesi

Kıbrıs’ın kuzeyine elektrik konusu Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupai Konular Komitesinde ele alınacak

A+A-

Güney Kıbrıs Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis’in talebi üzerine, Türkiye’den Kıbrıs’ın kuzeyine elektrik bağlantısının sağlanması konusunun, eylül ayında, Kıbrıs Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Konuları Komitesi’nde ele alınacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “Suyun Ardından Kuzey ile Elektrik Bağlantısı” başlıklı haberinde, Kıbrıs Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis’in, elektrik konusunun ayrıntılı bir şekilde masaya yatırması amacıyla, bu konunun Kıbrıs Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Konular Komitesi’nin görüşülmesini kayda geçirme talebinde bulunduğunu yazdı.

Gazete Perdikis’in ilgili talebini sunarken Güney Dışişleri Bakanlığı’nın, geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirilen toplantının ardından hazırladığı ve “gizli” olarak addettiği belgeyi de eklediğini yazdı.

Habere göre Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği toplantıda, Türkiye’den Kuzey’e elektrik sağlanmasına ilişkin Türk planlarının önlenmesi faaliyetlerinde koordine sağlanması için görüş alış verişinde bulunuldu.

Gazete Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, toplantıda ortaya koyduğu “Türkiye’den Kuzey’e deniz altındaki kablolarla elektrik sağlanması konusunun ele alınmaya başlandığı, kablo bağlantısının Anamur’dan bugün elektrik santralinin olduğu “Ay. Epiktitos” (Çatalköy) bölgesine geleceği” yönündeki görüşlerine ve diğer görüşlere de geniş bir şekilde yer verdi.

(TAK)

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur