1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ELAM Başkanı Hristos Hristu: “Müzakereler yanlış yöne gidiyor”
ELAM Başkanı Hristos Hristu: “Müzakereler yanlış yöne gidiyor”

ELAM Başkanı Hristos Hristu: “Müzakereler yanlış yöne gidiyor”

Hristu, Güney Kıbrıs’taki genel seçimin ardından ilk röportajını Simerini gazetesine vererek, partinin hedefleri, vizyonu ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) Başkanı Hristos Hristu, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yanlış yöne gittiğini iddia ederek, şu anda Rum Meclisi’nde bulunan sekiz partiden altısının, özde iki toplumlu ve iki kesimli federasyonu reddettiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Hristu, Güney Kıbrıs’taki genel seçimin ardından ilk röportajını Simerini gazetesine vererek, partinin hedefleri, vizyonu ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Halkın bütününün geleceği söz konusu olduğunda, verilen taahhütlerden vazgeçilebileceğini kaydeden Hristu, karşılarında “saldırgan, sadece Kıbrıs Cumhuriyeti aleyhinde değil, Kürt halkı, Suriye ve genel olarak tüm komşular aleyhinde yayılmacı politika izleyen bir Türkiye bulunduğunun hatırlanması gerektiğini” iddia etti.

“Anastasiadis’in izlediği tutum doğru”

Hristu, İstanbul’daki Dünya İnsani Zirvesi çerçevesinde meydana gelen krize de değinerek, bu durumun siyasi açıdan “diplomatik kriz” olarak yorumlanabileceğini; BM Sözcüsü’nün kendilerini şaşırtmadığını ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in izlediği tutumun doğru bir tutum olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur