1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Doğrudan Ticaret” konusunda çalışma belgesi
“Doğrudan Ticaret” konusunda çalışma belgesi

“Doğrudan Ticaret” konusunda çalışma belgesi

AP Uluslararası Ticaret Komitesi’nin, AB ile Kıbrıs Türk toplumu arasındaki ticari alış verişin derhal serbest bırakılmasını ileriye götürmeye hazırlandığı belirtildi.

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) Uluslararası Ticaret Komitesi’nin, Komite üyesi İtalyan AP üyesi Niccolo Rinaldi tarafından imzalanan bir çalışma belgesiyle, AB ile Kıbrıs Türk toplumu arasındaki ticari alış verişin derhal serbest bırakılmasını ileriye götürmeye hazırlandığı belirtildi. Haravgi gazetesi “Doğrudan Ticaret Perde Gerisinde” başlıklı haberinde, belgenin, Avrupa Konseyi’nin durgun tüzüğüne, Kıbrıs Türk toplumu ile AB arasındaki ticari ilişkilerin özel koşullarla başlamasına odaklandığını ve Raportör Rinaldi’nin KKTC ile ticaretin kolaylaştırılması için bir dizi değişiklik önerdiğini yazdı. Gazete belgeye atıfta bulunarak ilgili tüzüğün, “Doğrudan Ticaret Tüzüğü” şeklinde isimlendirilmemesi gerektiğini, zira bunun anlaşmazlıklar yaratabileceği, aynı zamanda amacının, başka makamlara yetkiler tanınması izlenimi verebileceğinden de bahsedildiğini belirtti. Habere göre Rinaldi’nin sunduğu alternatif isim, “Kıbrıs’ın Kuzeyi ile ticaretin kolaylaştırılması için geçici-ara düzenlemeler” şeklindedir. Alithia gazetesi Rinaldi’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasal yegane temsilcisinin Kıbrıs Hükümeti olduğunu belirttiğini, ancak dış dünya ile etkili ticaret aracına sahip olmamaya devam eden Kuzey Kıbrıs vatandaşlarının görüşlerini de paylaştığını” ifade ettiğini yazdı.

Bilindiği üzere Avrupa Parlamentosu Uluslararası Ticaret Komitesi üyesi Raportör Niccolo Rinaldi, AB ile Kıbrıslı Türkler arasında doğrudan ticaretin başlamasını öngören yeni bir yasa tasarısını AP Uluslararası Ticaret Komitesi’ne sunduğu ve tasarıda beş yıllık deneme süresini öngördüğü daha önce Kıbrıs Rum basınında yer almıştı. TAK

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur