1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'Bazı konularda daha fazla ilerleme var'
Bazı konularda daha fazla ilerleme var

'Bazı konularda daha fazla ilerleme var'

Anastasiadis, yeni tur yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde bugün gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, müzakerelerle ilgili olarak, “bazı konularda daha fazla ilerleme olduğunu, bazı konularda ise anlaşmazlıkların sürdüğünü” belirtti

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre Anastasiadis, yeni tur yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde bugün gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Bugünkü görüşmede “iki oluşturucu devletin yönetime etkili bir şekilde katılımı, yönetim başlığının diğer boyutları ve gelecekte anayasada yapılabilecek olası değişiklikler” konularının görüşüldüğünü söyleyen Anastasiadis, “bazı konularda daha fazla ilerlemeler olduğunu, bazı konularda ise anlaşmazlıkların sürdüğünü” belirtti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland’ın ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine de Anastasiadis, ABD’li yetkiliye anlaşmazlıkların kaydedildiği konuların olduğu bir liste verdiğini söyledi ve aynı listeyi bugün Akıncı ile de görüştüğünü kaydetti.

Anastasiadis, Nuland’ın herhangi bir öneri sunmadığını, “diğer tarafın öne sürdüklerine karşı kendilerinin itirazlarını anladığını” söyledi.

Nuland’ın anlaşmazlıklar arasında köprü kurulup kurulamayacağını görmeye çalıştığını söyleyen Anastasiadis, Nuland ile akşama yeni bir görüşme olasılığının bulunduğunu da ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 2286 defa okunmuştur