1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Amerika Başpiskoposu ilk kez Kuzey Kıbrıs’a geçti
 Amerika Başpiskoposu ilk kez Kuzey Kıbrıs’a geçti

Amerika Başpiskoposu ilk kez Kuzey Kıbrıs’a geçti

Amerika Başpiskoposu Dimitris ilk kez Kuzey Kıbrıs’a geçti

A+A-

Resmi ziyaret için adada bulunan Amerika Başpiskoposu Dimitrios’un, temasları çerçevesinde Dipkarpaz ve St. Barnabas Manastırı’nı ziyaret ettiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Mahsurlara Yumuşatıcı… Amerika Başpiskoposu Dimitrios Karpaz’ı Ziyaret Etti” başlıklarıyla aktardığı haberinde, Dimitrios’un adaya daha önce 3 kez geldiğini, ancak ilk kez Kuzey Kıbrıs’a geçtiğini yazdı.

Habere göre Dimitrios, Amerikan Büyükelçi John Koenig’in eşliğinde Sipahi köyünü ve Dipkarpaz’ı gezdi ve ardından Apostolos Andreas Manastırı’nı ziyaret etti. Burada, 1974 yılında 21 yaşındayken ölen ve kayıplar listesine alınan, Temmuz ayında da Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından kalıntılarına ulaşılan oğlu için dua edip ayin yapan Dimitrios, daha sonra bölgedeki Kıbrıslı Rum öğrencilerle görüştü.

Dipkarpaz ziyareti sırasında “Ayios Sinesios Kilisesi”ne de giden ve burada bölge sakini Kıbrıslı Rumlarla görüşen Dimitrios “Dipkarpaz’ın, yeniden Kıbrıs Cumhuriyeti’nin özgür bölgesi olacağı günün gelmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Koenig ise, ABD’nin, Dipkarpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumlar için elinden geleni yaptığını ve Dipkarpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumların, yeniden birleşme için umut kaynağı teşkil ettiğini söyledi.

Haberde, Dimitrios’un, Apostolos Andreas Manastırı’ndaki restorasyon çalışmalarıyla alakalı, Kültürel Miras Teknik Komitesi üyeleri ve teknik ekibi tarafından bilgilendirildiği de kaydedildi.

Gazete Dimitrios’un St. Barnabas Manastırı’nı da ziyaret ettiğini belirtirken, manastırın “İkon Müzesi” adlı biletle işlev gösterdiğini yazdı.
(TAK)

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur