1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AKEL, 74 yaşında
AKEL, 74 yaşında

AKEL, 74 yaşında

“Kıbrıs’ta, barışçıl geleceğe dair ümitleri canlı”

A+A-

AKEL’in, kuruluşunun 74’üncü yıldönümü nedeniyle, içerisinde Kıbrıs sorunu ve ekonomi konularının da bulunduğu bir mesaj yayımladığı bildirildi. Politis gazetesi ve diğer gazeteler, AKEL’in, yayımladığı mesaja geniş bir şekilde yer verdiler. Habere göre, mesajda, 14 Nisan 1941’te kurulan AKEL’in partisel maksatlardan uzakta, halkın ve ülkenin yeniden birleşmesi, “işgalden” kurtulma mücadelesine perspektif kazandıran vatansever bir siyasi bir dinamik ve sorumlu olarak kalmaya devam ettiği belirtildi.

Tüm çocuklarının, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların, güvenlik ve istikrar koşulları altında yaşamlarını inşa edecekleri, özgür bir Kıbrıs’ta, barışçıl geleceğe dair ümitleri canlı tuttuklarını belirten AKEL, Kıbrıs sorununa ve ekonomiye ilişkin son gelişmelere de yer verdi.

Nikos Anastasiadis başkanlığındaki hükümete de eleştiriler yönelten AKEL, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin, gelecek ay yeniden başlamasının görünmesinin, yeni bir ümit penceresi açacağını ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. AKEL, “gerekli önkoşulları” şu şekilde sıraladı: “Yaşayabilir ve adil çözüm çabalarına uluslararası destek ve güçlü bir ittifak örgüsünün inşa edilmesi; ülkenin yeniden birleşmesi ve bağımsızlığa ilişkin Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların ortak mücadele koşullarının şekillendirilmesi; halkın, “işgalden” kurtulmasına ilişkin mücadelesinin başarıyla sonuçlanması” AKEL, mesajında ekonomi konusuna da değinerek, bankacılık suçunda vaktinde uyarı yapan tek parti olduğunu belirtti.
(TAK)

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur