1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 4 bin 500 memurun işi tehlikede
4 bin 500 memurun işi tehlikede

4 bin 500 memurun işi tehlikede

Troyka 4 bin 500 memurun işten çıkarılmasını istiyor

A+A-

Simerini gazetesi, Troyka’nın Kıbrıs Rum yönetiminden 2016 yılına kadar, 4 bin 500 memuru işten çıkarmasını istediğini yazdı.

Haberde, Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in ise, bu kadar memurun işten çıkarılmasının söz konusu olmayacağını ve Kıbrıs Rum Hükümeti’nin, bu konuyla ilgili bir yol haritası üzerinde çalıştığını açıkladığı kaydedildi.

Gazete, bir diğer haberinde de, Nobel ödüllü Kıbrıslı Rum ekonomist Hristoforos Pissaridis’in, ipotekli malların satışının yapılmaması halinde, mutlak bir yeni tıraşla karşı karşıya kalacaklarını söylediğini yazdı.

Habere göre Pissaridis, bu yasanın onaylanmaması halinde, 2013 Mart’ında yaşananların yeniden yaşanacağını vurguladı.

Diko ve KS Edek, ipotekli malların satılması yasasına onay vermeyecek

Öte yandan DİKO ve KS EDEK’in, ipotekli malların satışıyla ilgili önümüzdeki Pazartesi Kıbrıs Rum Meclisi’nde oylanacak yasaya onay vermeyeceğini açıkladığı bildirildi.

Politis gazetesi, yasanın başta Cuma günü oylanması kararının alındığını, ancak yasayla ilgili istişarelerin henüz tamamlanamamış olması nedeniyle, oylamanın Pazartesi gününe ertelendiğini yazdı.

Gazete, DİKO ve KS EDEK’in bu açıklamasının, Kıbrıs Rum Hükümeti üzerinde yeni bir baskı oluşturduğunu; şayet Kıbrıs Rum Hükümeti yasanın onaylanması için bir şey yapmazsa, yasanın büyük bir ihtimalle Pazartesi günkü oylamadan geçmeyeceğini ve Rum ekonomisinde yeniden belirsizlik safhasına girileceğini kaydetti.

Haberde, Anastasiadis’in bugün, siyasi parti liderlerini toplantıya çağırdığı ve toplantıya, Kıbrıs Rum Merkez Bankası Müdürü Hristalla Yorgacis’in de katılacağı belirtildi.

Öte yandan Kıbrıs Rum Ulusal Ekonomi Konseyi de önceki gün, Anastasiadis ve Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in önderliğinde toplantı yaptı.

Habere göre toplantıda, yasa tasarılarının onaylanmasının gerekliliği vurgulanırken, böylelikle Rum Meclisi’nin ek yasal düzenlemeler yapmaya hakkı olacağına dikkat çekildi.

Habere göre konsey, yeni bir tıraşlamanın daha yapılması olasılığını gündeme getirirken, “popülizm ve retçiliğin çözüm olmadığına” vurgu yapıldı.

(TAK)

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur