1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “2 Eylül için iyi bir ön hazırlık istiyoruz”
“2 Eylül için iyi bir ön hazırlık istiyoruz”

“2 Eylül için iyi bir ön hazırlık istiyoruz”

Buttenheim Anastasiadis’le görüştü

A+A-

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, BM’nin Kıbrıs’taki grubunun müzakere sürecindeki engellerin nasıl aşılabileceği üzerinde fikir ürettiğini; liderlerin 2 Eylül görüşmesi için uygun bir ön hazırlık yapılmasını istediklerini söyledi. Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre, Buttenheim, dün Güney Kıbrıs Başkanı Anastasiadis’le görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Buttenheim, Anastasidis ile bugünkü görüşmesinin istisnai bir durum olduğunu belirterek, Anastasiadis ile prosedüre ilişkin iyi bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Buttenheim, “taraflar arasındaki anlaşma zemininde bir sonraki adımın ön hazırlığı için çaba göstermek isteriz” dedi.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in 26 Ağustosta görüşeceklerini anımsatan Buttenheim, BM’nin müzakerelerdeki engellerin aşılması için bir takım fikirleri bulunduğunu ve bunları taraflarla yapacakları görüşmede paylaşacaklarını ifade etti.

Tarafların müzakerelerdeki bir sonraki aşamaya ne zaman geçebileceklerinin sorulması üzerine ise Buttenheim, bunun ne zaman olacağını ön göremeyeceğini ancak bunun gerçekleşmesini, uygun zaman geldiğinde istediklerini belirtti.

Buttenheim Anastasiadis ile BM barış gücünün adadaki görev süresi konusunu da ele aldıklarını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur