1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 14 ay askerliğe ONAY
14 ay askerliğe ONAY

14 ay askerliğe ONAY

Askerlik süresini 14 aya indiren yasa onaylandı

A+A-

 Politis gazetesi, Kıbrıs Rum Meclisi’nin onayladığı yasanın, gelişim halindeki RMMO’ya 3 bin profesyonel asker alınmasını da düzenlediğini yazdı.

Kıbrıs Rum Meclisi, önceki günkü oturumunda, başta Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) askerlik süresinin 14 aya düşürülmesine ilişkin karar olmak üzere çeşitli yasa tasarılarını onayladı.

Politis gazetesi, Kıbrıs Rum Meclisi’nin onayladığı yasanın, gelişim halindeki RMMO’ya 3 bin profesyonel asker alınmasını da düzenlediğini yazdı.

Habere göre yasa ile birlikte profesyonel asker alımı kriterleri, maaş ve diğer konular belirlendi.

Taşınmaz mal vergisi

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Meclisi’nin, vergi yükümlülerine 2015 yılında ödemesi için çağrıda bulunulan yüzde 25 oranının, bu yıl içinde geçerli olmasını öngören yasa tasarısını da onayladığını yazdı.
Gazete, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun önerileri doğrultusunda onaylandığına da dikkati çekti.
Buna göre, 31 Ekim’e kadar taşınmaz mal vergisinin yüzde 25 oranında ödeneceğini, 1 Kasım-31 Aralık tarihlerinde ödenecek olması halinde bu oranın yüzde 27.5, 31 Aralık sonrasında ise yüzde 30.2’ye çıkacağını yazan gazete, meclisin ayrıca 2017 yılında taşınmaz mal vergisinin kaldırılmasına da yeşil ışık yaktığını belirtti.

Başkanlık Seçimlerine İlişkin Yasa Tasarısı

Fileleftheros gazetesi, meclisin dün ayrıca, Kıbrıs Rum Başkanlık seçimlerini düzenleyen yasa tasarısını da onayladığını yazdı.
Gazete, onaylanan yasanın, adaylık başvurusuna yönelik harcın, 2 bin Euro’ya ve seçim kampanyası harcamalarının 1 milyon Euro’ya düşürülmesini öngördüğünü belirtti. (tak)

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur