1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Vatikan Müzelerini evsizlere açtı
Vatikan Müzelerini evsizlere açtı

Vatikan Müzelerini evsizlere açtı

Katolik Kilisesi'nin lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco, evsizlere Vatikan Müzelerini gezdirdi.

A+A-

Katolik Kilisesi'nin lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco, evsizlere Vatikan Müzelerini gezdirdi.

Daha önce de evsizlere özel duş ve berber hizmeti başlatan, yemek ve para yardımı yapan Papa, bu kez de evsizlerin "ruhlarını beslemek" amacıyla ücretsiz müze gezisi düzenledi.

Her yıl, yaklaşık 6 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ve dünyanın en çok ziyaretçi çeken 3. müzesi olan Vatikan Müzeleri bu kez 150 evsizi büyüledi.
150 kişi, antik çağlardan Rönesans'a, modern sanata kadar sanat tarihinin sayılı eserlerinin yer aldığı Vatikan Müzelerinin yanı sıra, dünyanın en tanınmış eserlerinden Michelangelo'nun Adem'in Yaratılışı ve Kıyamet Günü freskleriyle süslü Sistine Şapeli'ni de gezdi.

Papa Francesco bir ara, rehberler eşliğinde müzeyi gezen 150 evsizin yanına giderek hepsiyle tek tek konuştu.

"Burası sizin eviniz" ifadesiyle evsizleri kutsayan Papa, onlardan kendisi için dua etmelerini de istedi ve "Sizin gibi insanların duasına ihtiyacım var" dedi.

Sosyal medyada tartışılıyor

Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Monsenyör Konrad Krajewsk tarafından organize edilen müze gezisi sosyal medyada tartışma yarattı.

Kimileri bunu güzel bir jest olarak değerlendirerek "Evsizlerin de güzellikleri görme hakkı var, bu lüks değil" derken, kimileri ise "Evsizlerin tek derdi müze gezmek değil. Vatikan'ın sayısız mülkü var, onlara ev versinler!" diye tepki gösterdi.

İtalyan televizyonlarının müze çıkışında mikrofon uzattığı evsizlerin ise bu geziden çok etkilendiği görülüyordu.

Rehberlerin sanat eserleri hakkında verdiği bilgileri heyecanla paylaşan bu kişiler, tüylerinin diken diken olduğunu söyleyerek Papa'ya teşekkür ettiler.

(BBCTÜRKÇE)

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur