1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Kral Günü" kutlandı
Kral Günü kutlandı

"Kral Günü" kutlandı

Hollanda'da "Kral Günü", ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Hollanda'da "Kral Günü", ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kral Willem Alexander'in doğum günü dolayısıyla geleneksel olarak 27 Nisan'da düzenlenen kutlamalar kapsamında her sene ülkenin farklı bir bölgesine giden Kraliyet ailesi üyeleri, bu yıl Dordrecht kentini ziyaret etti.

Günler öncesinden kutlamalar için hazırlanan Dordrecht'te büyük bir coşkuyla karşılanan Kral Willem Alexander ve eşi Kraliçe Maxima ile ailenin diğer üyeleri, halkı selamladıktan sonra düzenlenen şenliklere ve oyunlara eşlik etti. Halka hitap eden Kral Willem Alexander, Hollanda'nın en önemli gelenekleri arasında yer alan güne gösterilen ilginin gurur verici olduğunu söyledi.

Turuncu renklerle donatılan ülkede büyükşehirlerin yanı sıra küçük yerleşim birimlerinde de etkinlikler düzenlendi.

Daha önce "Kraliçe Günü" olan ancak Kral Willem Alexander'in tahta geçmesiyle iki sene önce ismi "Kral Günü" olarak değiştirilen, Hollanda'nın milli bayramları arasında yer alan kutlamalara 2009 yılında kan bulaşmıştı.

Kutlamalar çerçevesinde 2009'da Apeldoorn kentini ziyaret eden Kraliçe Beatrix ve diğer Kraliyet ailesi üyeleri, üstü açık arabada halkı selamladıkları sırada saldırıya uğramıştı.

Arabasıyla halkın arasına dalarak aile üyelerine doğru yol alan saldırgan, kendi dahil 5 kişinin ölümüne yol açınca kutlamalar iptal edilmişti. O tarihten bu yana kutlamalarda sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

(AA)

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur