1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kadın rehineler kurtarıldı
Kadın rehineler kurtarıldı

Kadın rehineler kurtarıldı

Çek Cumhuriyeti uyruklu 2 kadın, iki yıl sonra İHH İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleri sonucu kurtarılarak, Van'a getirildi.

A+A-

Turistik amaçlı gittikleri Pakistan'da, El-Kaide'ye bağlı silahlı gruplarca kaçırılan Çek Cumhuriyeti uyruklu 2 kadın, iki yıl sonra İHH İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleri sonucu kurtarılarak, Van'a getirildi.

Çek Cumhuriyeti vatandaşı 27 yaşındaki Antonie Chrastecka ve Hana Humpalova, 2013 yılında ülkeleri, insanların inançlarını ve kültürlerini tanımak amacıyla dünya turuna çıktı.

Otobüsle İran'dan Pakistan'a geçen Chrastecka ve Humpalova, sınırda yol kontrolü yapan El Kaide'ye bağlı silahlı gruplar tarafından rehin alındı.

O tarihten itibaren uzun süre haber alamadıkları çocuklarının hayatından endişe eden aileleri, bulunmaları için çalmadık kapı bırakmadı. Tüm girişimleri sonuçsuz kalan Hana'nın annesi Jana Humpalova ile Antonie'nin annesi Eva Chrastecka, yaptıkları araştırma sonunda çocuklarının hayatta olduğunu ve Pakistan'da esir tutulduğunu öğrendi.

Bunun üzerine yaklaşık iki ay önce İHH İnsani Yardım Vakfı'na ulaşan aileler, son bir umutla kızlarının bulunması için vakıftan yardım istedi.

Acılı annelerin talebini değerlendiren İHH Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörlüğü, yaklaşık bir ay süren çalışma sonunda Chrastecka ve Humpalova'nın rehin tutulduğu silahlı grupla iletişime geçti.

Kadınların sağlık durumundan ihtiyaçlarına kadar tüm detayları yakından takip eden İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörü İzzet Şahin başkanlığındaki İHH ekibi, yaptıkları görüşmeler sonunda Chrastecka ve Humpalova'nın Türkiye'ye getirilmelerini sağladı.

(AA)

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur