1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Evet" taraftarları gösteri düzenledi
Evet taraftarları gösteri düzenledi

"Evet" taraftarları gösteri düzenledi

Halk oylamasında "evet" oyu kullanacak Yunanlar, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda gösteri düzenledi.

A+A-

 

Yunanistan'da nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında kreditörlerin öne sürdüğü koşulların 5 Temmuz'da halk oylamasına sunulması kararının ardından başkent Atina'da gösteriler devam ediyor.

Halk oylamasında "evet" oyu kullanacak Yunanlar, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda gösteri düzenledi.

Yaklaşık 10 bin Avrupa yanlısı, Yunan ve AB bayrakları ile "evet" yazılı pankartlar açarak "Tsipras istifa. Hemen şimdi anlaşma" şeklinde slogan attı.

Ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin milletvekilleri, Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis ve Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in de katıldığı gösteride, referandumda "evet" oyu kullanılması çağrısında bulunuldu.

SYRİZA milletvekilleri meclis binasından çıkarken göstericilerle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı. Göstericiler, milletvekillerini istifaya davet etti.

"Avrupa'da kalıyoruz" sloganı eşliğinde Yunanistan'ın Larisa ve Yanya şehirlerinde de benzer gösterilerin düzenlendiği bildirildi.

Bu arada, aynı saatlerde Propilea Meydanı'nda "hayır" taraftarları da AB karşıtı bir gösteri düzenledi. Yaklaşık 200 "hayır" taraftarı Sintagma Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti, 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Dün de yine Sintagma Meydanı'nda "hayır" taraftarları yaklaşık 25 bin kişinin katılımıyla büyük bir gösteri düzenlemişti.

(AA)

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur