1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Devlet töreni ile anıldılar
Devlet töreni ile anıldılar

Devlet töreni ile anıldılar

Fransa'nın güneyinde geçen ay yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından düşürülen Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings uçağında hayatını kaybeden 150 kişi için Köln Katedrali'nde devlet töreni düzenlendi.

A+A-

Anma törenine kazada ölenlerin yakınlarının yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel, Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, Germanwings Üst Yöneticisi Thomas Winkelmann, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden temsilcilerin de aralarında bulunduğu bin 400 kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Gauck, "Sanırım bizi bu kadar korkutan ve üzen, olayın anlamsızlığı oldu. Bu kadar insanın nasıl olup da bir kişinin aldığı karar sonucu öldüğü sorusunun ne yazık ki yanıtı yok" dedi. Kimi zaman teknik hataların kimi zamanda insan kusurunun meydana geldiğini hatırlatan Gauck, yüzde yüz güvenliğin mümkün olmadığına dikkati çekti.

Ayinde kazada ölenleri simgeleyen 150 beyaz mum yakıldı. Katedrale giremeyen vatandaşlar, töreni dışarı kurulan dev ekranlardan izledi.

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 24 Mart'ta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Ses kayıtları, uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

TAK

Bu haber toplam 1120 defa okunmuştur