1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Demirtaş: Binlerce faili meçhul karşılayacak
Demirtaş: Binlerce faili meçhul karşılayacak

Demirtaş: Binlerce faili meçhul karşılayacak

Tahir Elçi’nin Diyarbakır’daki cenaze törenine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Tahir’i öldüren devlet değil, devletsizliktir” dedi.

A+A-

Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı’nda konuşan Demirtaş sözlerine, “Allah hepimize böyle onurlu bir hayat ve ölüm nasip etsin” diyerek başladı.

Kan istemediklerini, tek dileklerinin topraklarından özgürce yaşamak olduğunu söyleyen HDP lideri şöyle konuştu: “Ahmed Arif’in dediği gibi; ‘Katlimize ferman budur.’ Tahir Elçi, hakikati kimsenin saklamaya gücünün yetmeyeceğini bilenlerdendi. O, rüzgarın estiği yöne doğru değil, ilkeleri doğrultusunda dimdik durarak bedel ödeyeceğini, yatağında, kafası yastıkta ölmeyeceğini bilenlerdendi.”

‘Binlerce faili meçhul karşılayacak’

Çocuklarının rahatı ve huzuru için yola çıktıklarını ve bu yola başlarını koyduklarını belirten Demirtaş, “Tahir başkanımızı, eşinin dediği gibi; binlerce faili meçhul karşılayacak. Tıpkı Kürdistan toprakları gibi her birinin yaşam öyküsü de acıdır. Seni Allah’a, halkımızın mücadelesine emanet ediyoruz. Gözün arkada kalmasın, davamıza sahip çıkan yiğit gençlerimiz var” diye konuştu.

“Bu siyasi cinayetin tam olarak aydınlanacağından şüphemiz var” diyen Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmişten çok örnek olduğu için içimiz rahat uğurlayamıyoruz. Bu devlet, hiçbir zaman hepimizin devleti olamadı. Devleti ele geçiren herkes kendi malı, mülkü gibi kullandı. Hepimizin olsun diye çok uğraştık, uğraşıyoruz da. Kürt halkı çok iyi biliyor; Tahir’i öldüren devlet değil, devletsizlik. Biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın ardından ‘oh olsun’ diyen milyonlarca insan var. Ankara’da, bu acıyı hissetmeyen bir kalabalık var. Acıda bile ortaklaşamayan bir devlete, nasıl bizim de devletimiz diyebiliriz.”

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur