1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Biz yolumuza, siz yolunuza
Biz yolumuza, siz yolunuza

Biz yolumuza, siz yolunuza

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ‘vize serbestisi’ için tavsiye kararı alan Avrupa Komisyonu’na Belçika’nın Brüksel kentindeki Avrupa Birliği Konseyi binasının arkasında kurulan Kürt hareketine ait çadırı bir kez daha hatırlatarak, “Biz yolumuza g

A+A-

Avrupa Komisyonu, çarşamba günü Türkiye vatandaşlarına Schengen Bölgesi’ne girişte vize serbestisi için tavsiye kararı almıştı. Vize muafiyeti ancak AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun onayının ardından yürürlüğe girebilecek.

Ancak ‘vize serbestisi’ için Türkiye’nin, yolsuzluk, ifade özgürlüğü ve suçluların iadesi gibi konularda üstüne düşeni yapmadığı açıklanmıştı.

‘Kiminle anlaşabiliyorsan onla anlaş’

Eyüp belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan AB’ye şu sözlerle seslendi: “Türkiye, dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destekçilerinin saldırısı altındayken, şu anda AB vize için ‘Terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz’ diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu önünde çadır kuranlara karşı zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Onlara çadır kurduracaksınız, demokrasi için olduğunu söyleyeceksiniz. Biz yolumuza gidiyoruz, siz de yolunuza gidin. Kiminle anlaşabiliyorsan onla anlaş.”

‘Birileri AKP’yi takip etmemden rahatsız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığa vedası ve AKP’nin olağanüstü kongre kararı almasını da değerlendiren Erdoğan, sıkıntıların yaşandığı bir dönemden geçildiğini ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

AKP’de yaşananların bir bayrak yarışı olduğunu belirten Erdoğan, “22 Mayıs’taki kongrede seçilecek kişi bu bayrağı devralacak ve hizmet yarışı bu şekilde sürüp gidecek. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben de bayrağı Sayın Abdullah Gül’den almıştım. Çalışmalarımızla hem milletimiz, hem de rabbimiz huzurunda ibra olmamızdır. Bayrağı devralacak arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

“Milletimiz bu ülke için tuğla üzerine tuğla koyan kimseyi unutmaz. Sayın başbakanımızın da müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum” sözleriyle Davutoğlu’na teşekkür eden Erdoğan, AKP’yle ilgili gelişmeleri yakından takip etmesini ‘birilerini’ rahatsız ettiğini belirtti.

‘Boşuna davul zurna çalmayın’

Erdoğan şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı olmam geçmişimle, arkadaşlarımla ilişkimi kesmem anlamına mı gelir? Her değişim beraberinde yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm getirir. 2008’de de aynı şeyi yaptılar. Ekonomi dibe vuracak dedim. Teğet geçti. Boşuna davul zurna çalmayın. Bu ülke, bu millet dimdik ayakta. Yarınlar bugünden daha iyi olacak.”

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur