1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 15 ton fildişi yakıldı
15 ton fildişi yakıldı

15 ton fildişi yakıldı

Kenya'da, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında 2010-2015'te ele geçirilen 15 ton fildişi yakıldı.

A+A-

 

Kenya'da, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında 2010-2015'te ele geçirilen 15 ton fildişi yakıldı.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, Dünya Vahşi Yaşam Günü dolayısıyla Nairobi Ulusal Parkı'nda düzenlenen törende, uluslararası normlar çerçevesinde fil dişi avcılığıyla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kenya'nın, fil ve gergedan gibi nesli tükenmekte olan varlıklarını korumayı amaçladığını dile getiren Kenyatta, kaçakçılarla ulusal ve uluslararası mücadelenin kararlılıkla hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Törenin sonunda, ülke genelinde 2010 ve 2015 yılları arasında ele geçirilen 15 ton fildişi yakıldı.

Kenya Vahşi Yaşam Birimi'nin verilerine göre, ülkede kaçak avcılar tarafından geçen yıl 164 fil, 53 gergedan öldürüldü. Afrika kıtasında yılda 20 ila 25 bin fildişi avcılar tarafından vuruluyor. Kıtadaki fil popülasyonunun ise 420 ila 650 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.

Dünya pazarında fildişi ve gergedan boynuzuna en fazla talep, başta Çin olmak üzere Asya ülkelerinden geliyor. Karaborsada fildişinin kilogramı yaklaşık 3 bin dolara satılırken Vietnam'ın arka sokaklarında gergedan boynuzunun kilogramı 60 bin dolara kadar alıcı buluyor.

Fildişi, çeşitli süs eşyalarının yapımında kullanılıyor, gergedan boynuzunun ise bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor.

(AA)

Bu haber toplam 1156 defa okunmuştur