1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 94 öğrenci 'Evrakta Sahtecilik'ten yargılanıyor
94 öğrenci Evrakta Sahtecilikten yargılanıyor

94 öğrenci 'Evrakta Sahtecilik'ten yargılanıyor

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu tarafından dün yayınlanan yazılı açıklamada, ODTÜ Ankara ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda öğrenim gören 94 öğrencinin “belgede sahtecilik” olayına karıştığı bildirildi.

A+A-

Çağıl GÜNALP

YENİDÜZEN Gazetesi’nin 10 Nisan Perşembe gün okuyucusuna duyurduğu “Diploma çetesi mi?” başlıklı haberindeki iddialar ile ilgili olarak ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlüğü yazılı bir açıklama yaparak, ODTÜ Ankara ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda eğitim gören toplam 94 öğrencinin, İngilizce yeterlilik belgelerinde (IELTS) sahtecilik yapıldığını duyurdu. ODTÜ Merkez Kampus’ta 84, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda ise 8 öğrencinin belge sahteleme olayına karışmasının ardından, 94 öğrenci ile ilgili “Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” çerçevesinde soruşturma başlatıldığı dile getirilen açıklamada,  bahse konu 94 öğrenci hakkında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta yargı sürecinin çalıştırıldığı belirtildi. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olayın sadece IELTS belgeleri ile sınırlı olduğu vurgulanarak, olayın  “diploma sahteciliği” olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekildi.

“Sonuç belgelerinin sahte veya tahrif edildiği saptanmıştır”
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle: “YENİDÜZEN Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğüne; Gazetenizin 10 Nisan 2014 tarihli sayısında “Diploma çetesi mi?” başlığı ile verilen yazı üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Üniversitemiz Ankara merkez kampusuna gelen bir ihbar üzerine, lisans eğitimine başlayabilmek için gerekli İngilizce yeterlik koşulunu sağlamak üzere sunulan IELTS (British Council, University of Cambridge English For Speakers of Other Languages ve International Development Programme of Australian Universities tarafından çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen İngilizce dil sınavı) sonuç belgeleri üzerinde bir soruşturma başlatılmış ve IELTS merkezinden bu belgelerin geçerliliği sorulmuştur. IELTS merkezinden gelen yanıtlardan, Ankara merkez kampusundan 86,  Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan 8 öğrencinin sunduğu sonuç belgelerinin sahte veya tahrif edildiği saptanmıştır. Bu belgeleri sunan öğrencilere belli bir süre içinde sundukları belgelerin geçerliliğini IELTS merkezinden teyit etmedikleri takdirde haklarında soruşturma başlatılacağı bildirilmiştir. Bu bildirimi alan öğrencilerden hiçbirisinin istenen teyitleri göndermemesi üzerine, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla söz konusu öğrenciler hakkında aşağıdaki müeyyideler uygulamaya konulmuştur.

1- Öğrencilik statüleri “İngilizce yeterlik koşulunu sağlayamayan öğrenci” statüsüne düşürülmüştür.
2- Haklarında “Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” çerçevesinde soruşturma başlatılmıştır.
3- Keyfiyet adli makamlara duyurulmuştur.”

Bu haber toplam 5176 defa okunmuştur