1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 9 mülteci Lefke'ye defnediliyor
9 mülteci Lefke'ye defnediliyor

9 mülteci Lefke'ye defnediliyor

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu hastane morgunda muhafaza edilen 9 mültecinin yarın öğle namazına müteakiben Lefke Mezarlığı'na gömüleceğini açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu hastane morgunda muhafaza edilen 9 mültecinin yarın öğle namazına müteakiben Lefke Mezarlığı'nda gömüleceğini açıkladı.

Ülkelerinde bulunan savaş halinden kaçmak için hayatlarını kaybeden mültecilerin acısını toplum olarak yürekten paylaştığımızı belirten Bakan Besim, yakın coğrafyamızda yaşanan bu üzücü olayların yürekleri dağladığını belirtti.

Bakan Besim, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu morgunda muhafaza edilen 9 mültecinin  defnedilmesi için yardımlarını esirgemeyen ve defin işlemlerinin hızla gerçekleştiren  Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve ekibine teşekkür etti.

Bakan Besim, Sağlık Bakanlığı olarak cesetlerin kime ait olduğunun  tespit edilmesi  için DNA testlerinin yapıldığını ve hangi mültecinin nereye  gömüldüğünün belli olması için de gerekli çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler