1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 9 ay hapis cezası
9 ay hapis cezası

9 ay hapis cezası

Dörtyol’da bir şirkette çalışan işçilere verilmesi için kendisine emanet edilen 800 Euro ile 100 TL parayı sirkat eden sanık Müslüm Türkmen, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Dörtyol ağıllar bölgesinde Mehmet Gök’e ait inşaat şirketinde çalışan işçilere vermesi için kendisine emanet edilen 800 Euro ile 100 TL parayı işçilere vermeyerek sirkat eden ve 1 Ocak 2017 tarihinde yurtdışına çıkış yapmak isterken uçakta tutuklanan sanık Müslüm Türkmen dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Emanetçi tarafından sirkat” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Türkmen 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Uçakta yakalanmıştı...

30 Ocak 2017 tarihinde Dörtyol Ağıllar Bölgesinde, Mehmet Gök işletmesinde çalışan iki kişiye diğer çalışanlarına maaş olarak verilmek üzere içerisinde 800 Euro ile 100 TL nakit para bulunan 2 zarfı teslim etmiş, konu çalışanlar ise içerisinde 800 Euro ile 100 TL nakit para bulunan zarfları sanık Müslüm Türkmen’e işçilere  vermesi için vermişti. Zarfları teslim alan sanık Türkmen ise içerisinde para bulunan konu zarfları işçilere vermeyerek 800 Euro ile 100 TL parayı sirkat etmiş ve 1 Ocak 2017 tarihinde taksi tutarak önce Girne Limanına gitmiş ancak Türkiye’ye giden gemi seferi bulunmadığı için ayni taksi ile Ercan Havalimanına gitmişti. Türkiye’ye gitmek için uçağa bindiği sırada alınan tutukluluk emri ile uçaktayken tutuklanan sanığın üzerinde 600 Euro ve 100 TL nakit para bulunmuştu.

Soytaç: “Güveni suistimal etmesi doğru bir yaklaşım değildir...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, sanık Müslüm Türkmen’i aleyhine getirilen davadan suçlu bulunup mahkûm ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Emanetçi tarafından sirkat” suçunun iş dünyasında test edilmesi gereken, güven ilişkisini zedeleyen ve çalışma hayatını olumsuz etkileyen suçlardan olduğunu belirten Soytaç, bunların yaygınlaşmasının önüne geçmek sağlıklı bir çalışma yaşamının test edilebilmesi için zorunlu olduğunu ifade etti. Kendilerine güvenilerek para emanet edilen kişilerin bu güveni suistimal etmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Soytaç, sanığa verilecek en uygun ve adil cezasının hürriyeti bağlayıcı ceza olduğunu dile getirip sanığı 9 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

 

 

 

Bu haber toplam 2127 defa okunmuştur
Etiketler : , ,