1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 80 kilometre koşacaklar
80 kilometre koşacaklar

80 kilometre koşacaklar

Üç ayrı yarışla, uluslararası tanınırlığa sahip Castles Ultra koşusuna bu yıl 110 kayıtlı koşucunun başvurdu

A+A-

“Crusader Castles Mountain Ultra Maraton”, cumartesi günü yapılacak. Yarışma çerçevesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden patika koşucuları, Kantara kalesinden Ambelia-Bellapais’a, Bufavento Kalesi’nin tepesine çıkıp inmeyi gerektiren 80 kilometrelik rotada dağ patikalarında koşacak.

Üç ayrı yarışla, uluslararası tanınırlığa sahip Castles Ultra koşusuna bu yıl 110 kayıtlı koşucunun başvurduğu kaydedildi.

Etkinlik çerçevesinde ilk yarış sabah 05:00’te Kantara kalesinden başlayacak 80 km’lik Lionheart (Aslanyürek) olacak. Bunu saat 13:00’te Alevkayası’ndaki 30 km’lik Braveheart (Cesuryürek) takip edecek ve son yarışma da saat 16:00’da Bufavento Kalesi’nden başlayacak 10 km’lik Mountain Goat (Dağkeçisi) yarışı olacak.

Doğanın tadını çıkarma ve kendi kendine yeterli olma özelliğine sahip patika koşusu yarışlarının, diğer yol yarışları gibi kitlesel katılımlı etkinlikler olmadığı vurgulandı.

Bu yılki yarışa, ünlü çöl koşucularından Kuveytli Faisal Al-Nakib ve Kıbrıslı Devrim Celal da katılacak.

Bufavento Kalesi araba parkında konuşlanacak olan 7’inci kontrol noktasının ünlü koşucuları izlemek için elverişli bir noktada olacağı belirtildi.

Uluslararası Patika Koşuları Birliği’nin (ITRA), Crusader Castles Mountain Ultra koşusunu Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB)  gibi uluslararası yarışmalara katılmak için gerekli 2 puan ile derecelendirdiği, bunun bölgedeki koşucular açısından önemli bir katkı olduğu bildirildi.

Daha fazla bilgi www.castlesultra.com sitesi veya Crusader Castles Mountain Ultra’nın facebook sayfasından elde edilebiliyor.

(tak)

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur