1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 80 bin TL’lik ‘ek mesai’yi geri ödediler
80 bin TL’lik  ‘ek mesai’yi  geri ödediler

80 bin TL’lik ‘ek mesai’yi geri ödediler

Kıb-Tek’te ‘ek mesai’ soruşturmasında yeni gelişme:Eski müdür Gürcan Erdoğan ve şoföründen Kıb-Tek’e ödeme

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)’te kamuoyuna da yansıyan ‘ek mesai’ soruşturmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Eski Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan; Başbakanlık Denetleme Kurulu raporuna da yansıyan, şoförü H.İ’ye yüzde 25 oranını aşacak şekilde yaptığı ek mesai ödemeleriyle ilgili sorumlu tutulduğu 76 bin 691 TL’yi önceki gün itibariyle ödedi.
Erdoğan’ın şoförü H.İ de aynı gün, 4 bin 31 TL’lik ödemeyi Mağusa’daki şubeye yatırdı.
Her iki ismin de sorumlu tutulduğu miktarları ödemesi, ‘suçlamaları kabul ettiği’ algısı yarattı.
Ödemenin yapılması, gözleri hukuki sürece çevirdi.
Kıb-Tek Yönetim Kurulu adına süreci takip eden Avukat Emre Efendi, ödemenin yapılmasının suçu ortadan kaldırmayacağına işaret etti, dava sürecinin devam ettiğini belirtti.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde araştırması süren dosyadaki imza örneklerinin uzmanlar tarafından incelendiğini dile getiren Efendi, polis soruşturması sonrasında davanın Savcılığa iletileceğini kaydetti.
Öte yandan Kıb-Tek Müdür Vekili Ahmet Dargın, her iki ismin de sorumlu tutuldukları miktarları önceki gün itibariyle ödediğini doğruladı.
Görüş almak için ulaştığımız Gürcan Erdoğan’a ise müsait olmadığını söyleyerek, açıklama yapmadı.
Hatırlanacağı üzere; Başbakanlık Denetleme Kurulu; 2016 Haziran-2018 Ocak dönemi ile ilgili yaptığı incelemede ek mesai ödemelerinin usulsüz ödendiği bulgusu yapmıştı.

 

Kıb-Tek Müdür Vekili Ahmet Dargın:

“Ödemeler, önceki gün itibarıyla yapıldı”

Kıb-Tek Müdür Vekili Ahmet Dargın, her iki ismin sorumlu tutuldukları miktarları önceki gün itibariyle ödediğini aktardı.
Dargın, kurumun eski genel müdürü Gürcan Erdoğan’ın faizleriyle birlikte 76 bin 691 TL, şoförü H.İ’nin ise 4 bin 31 TL’lik ödemeyi Mağusa’daki şubeye yaptığını kaydetti.
Süreçle ilgili de bilgi veren Dargın özetle şöyle dedi: “Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından yapılan incelemede her iki isim belli miktardan sorumlu tutulmuştu. Biz de
Ödemelerin yapılması için yazı yazdık. Kısa bir sonra hesaplama yapmamızı istediler. Dün itibariyle de ödemeleri yaptılar.”

 

AVUKAT EFENDİ: “DAVA SÜRECİ SÜRÜYOR”…Ödemenin yapılması, gözleri hukuki sürece çevirdi. Kıb-Tek Yönetim Kurulu adına süreci takip eden Avukat Emre Efendi, ödemenin yapılmasının suçu ortadan kaldırmayacağına işaret etti, dava sürecinin devam ettiğini belirtti.

 

Avukat Emre Efendi:

“Ödemenin yapılması, suçu ortadan kaldırmaz”

Avukat Emre Efendi, ödemenin yapılmasının suçu ortadan kaldırmayacağını, dava sürecinin devam ettiğini belirtti.
Efendi, bu durumun ancak yargı sürecinde ‘hafifletici sebep’ olarak ortaya çıkabileceğini söyledi.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde araştırması süren dosyadaki imza örneklerinin uzmanlar tarafından incelendiğini dile getiren Efendi, polis soruşturması sonrasında davanın Savcılığa iletileceğini kaydetti.
Efendi, soruşturmanın hızlı bir şekilde ilerlemesini istediğini de aktararak, “Mesele oldukça önemlidir. Dosya, hızlı şekilde ilerlemelidir” dedi.


 


Neler yaşanmıştı?

Mahkemeye çıkmış, yurt dışına çıkışı yasaklanmıştı

Başbakanlık Denetleme Kurulu raporuna da yansıyan, KIB-TEK’te eski Genel Müdür Gürcan Erdoğan’ın şoförü H.İ’ye %25 oranını aşacak şekilde yaptığı ek mesai ödemeleri yargının da gündeminde gelmişti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) eski Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, “yetki aşımı ve usulsüz ödeme” suçlamasıyla geçtiğimiz Ağustos ayında mahkemeye çıkarılmıştı.
“Elektrik İnkişaf Yasası, kamu görevlisinin yalan beyan ve raporu, evrak sahteleme ve tedavüle sürme, yetki aşımı, kurumun zarar uğratılması” gibi farklı suçlamalarla mahkeme çıkarılan Gürcan Erdoğan teminata bağlanmıştı.
Erdoğan’ın yurtdışına çıkışı yasaklanmış, hafta bir ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verilmişti.

 

Bu haber toplam 3321 defa okunmuştur
İlgili Haberler