1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 80 bin 800 Kıbrıslı Türk oy kullanabilecek
80 bin 800 Kıbrıslı Türk oy kullanabilecek

80 bin 800 Kıbrıslı Türk oy kullanabilecek

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde  26 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine ilişkin hazırlıkların son aşamaya girdiği belirtildi.

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde  26 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine ilişkin hazırlıkların son aşamaya girdiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla bu çerçevede toplantıların yapıldığını yazdı.

Habere göre Yüksek Seçim Kurulu ve parti temsilcilerinin katılımıyla dün Kıbrıs İçişleri Bakanlığı’nda, resmi adaylıkların sunulması, seçim kütüklerine ilişkin şu ana kadar olan veriler ve seçim merkezlerinin işleyişine ilişkin bir toplantı düzenlendi.

Gazete şu ana kadarki verilere dayanarak, partiler, bağımsızlar ve diğer oluşumlar olmak üzere toplamda 12-13 unsurun aday sunacağını, aday olacak kişiler için bin Euro harç alınacağını da anımsattı.

Gazete yine Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine dayanarak Kıbrıslı Rumlardan oluşan seçmen listesinin yaklaşık 550 bin olduğunu ancak başka bir AB üyesi ülkede oy kullanacaklarını beyan eden kişilerin ise bu listeden çıkarılacağına da dikkati çekti.

“80 BİN 800 KIBRISLI TÜRK DE OY KULLANABİLME HAKKINA SAHİP”

Kıbrıslı Rumların seçmen listesine, güneyde ikamet eden 691 Kıbrıslı Türk’ün de dahil edildiğini yazan gazete, seçmen listesinin ötesinde, kuzeyde ikamet eden 80 bin 800 Kıbrıslı Türk’ün de oy kullanma hakkına sahip olduğunu anımsattı.

Habere göre AP seçimlerinde, yaklaşık bin 50 seçim merkezi bulunacak. Buna paralel olarak Kıbrıslı Türk seçmenlerle ilgili olan, Yeşil Hat geçiş noktalarına yakın 50 sandık kurulacak.

Gazete seçimler için 4 bin 500 kişinin görev yapmasına ihtiyaç duyulduğunu da yazdı.

RESMİ ADAYLIK 3 MAYIS’TA

Gazete Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacak kişilerin, 3 Mayıs’ta resmi başvurularını yapabileceklerini yazdı.

Habere göre resmi başvurular, 3 Mayıs’ta Lefkoşa’ın güneyinde yer alan “Filoksenia” Konferans Salonu’nda 09.00-12.300 saatleri arasında yapılacak.

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur