1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 8 Kasım’da duruşmalar başlıyor
8 Kasım’da duruşmalar başlıyor

8 Kasım’da duruşmalar başlıyor

Sağlık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu aleyhine açılan davada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin iddialarına karşılık, Savcılığın itirazlarını sunması ve iki doktorun da davaya dahil edilmesi arından, Yüksek İdare Mahkemesi dün duruşma takvimini belirledi

A+A-

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, kamu hekimlerinin öğleden sonra ücretli hasta kabulünün önüne geçmek için, Kamu Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü ile ilgili yürütmeyi durdurma davası 8 Kasım’da başlıyor.

Sağlık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu aleyhine açılan davada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin iddialarına karşılık, Savcılığın itirazlarını sunması ve iki doktorun da davaya dahil edilmesi arından, Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) dün duruşma takvimini belirledi.

Yüksek İdare Mahkemesi’nde Yargıç Gülgen Çiftçioğlu’nun baktığı davada, Hükümeti temsilen Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Sarper Altıncık, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’ni temsilen avukat Levent Kızılduman ve diğer iki doktorun avukatları mahkemede hazır bulundu.

Mahkeme, Heyet olarak davayı ele almaya karar verdi. 8 Kasım’da duruşmaya başlanması kararlaştırılırken, ilk önce YİM’in ‘yetki’ hususu görüşüleceği, akabinde de duruşmanın esasına geçilmesi kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
İlgili Haberler