1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 8 FİRMANIN ZEYTİNYAĞLARI TOPLATILIYOR
8 FİRMANIN ZEYTİNYAĞLARI TOPLATILIYOR

8 FİRMANIN ZEYTİNYAĞLARI TOPLATILIYOR

Tarım Dairesi, 19 farklı zeytinyağı ürünün 8’inde tağşiş tespit edildiğini duyurarak, bu ürünlerin piyasada toplatılacağını açıkladı.

A+A-

Tarım Dairesi, 19 farklı zeytinyağı ürünün 8’inde tağşiş tespit edildiğini duyurarak, bu ürünlerin piyasada toplatılacağını açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

TARIM DAİRESİ’NDEN AÇIKLAMA

19 FARKLI ZEYTİNYAĞI ÜRÜNÜN 8’İNDE TAĞŞİŞ TESPİT EDİLDİ

8 FİRMANIN ZEYTİNYAĞLARI TOPLATILIYOR

KKTC genelinde Gıda ve Yem Yasasının Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanarak 16-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında Tarım Dairesi müfettişleri tarafından zeytin yağlarında tağşiş (karışım) olup olmadığının tespiti amacıyla ülkemizde ambalajlanan 19 farklı firmanın ürünlerinden numune alınarak Bursa’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Gıda Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmiştir. 

Yapılan analiz neticelerinde 19 üründen 8’inde tağşiş(karışım) olduğu tespit edilmiştir. Tağşiş(karışım) olan zeytinyağları “Zeytin Yağı İmal ve Satışı Hakkında Daha İyi Hükümler Koyan” yasanın Ticaret Dairesine verdiği yetki çerçevesinde piyasadan toplatılmaya başlanmıştır.   

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tüketicilere güvenli gıda ulaştırılması misyonuyla gıda denetimlerini sürdürerek, çıkan sonuçları şeffaflık politikası çerçevesinde kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir.

Yapılan analizlerde;

TAĞŞİŞ OLDUĞU TESPİT EDİLEN FİRMALAR

VAHORİNA
BİNNAZ
HQ-VAHORİNA
KIBRIS EVİ
TÜCCAROĞLU
MAVİ YEŞİL
BARON
ÇAĞLAYAN

TEMİZ OLDUĞU TESPİT EDİLEN FİRMALAR

ADA
MER NATUREL
ALEMDAĞ
KIRIMLI
YEŞİL LEFKE
AYDIN
KANTARA
BAFRA
BELLA
CİKLOS ANTİK
ARSAL

   


Tağşiş nedir?

Herhangi bir gıdanın veya malzemenin özelliklerini bozacak bir şeyle karıştırılması, hile.

 

 

Bu haber toplam 10911 defa okunmuştur
İlgili Haberler