1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 8 defa sahte kimlikle girdi, çıktı
8 defa sahte kimlikle girdi, çıktı

8 defa sahte kimlikle girdi, çıktı

Mağusa ve Yeni Boğaziçi köyünde 3 ayrı eve girerek hırsızlık yapmak suçlamasıyla suçlanan zanlı Y.E’nin, Türkiye’de düzenlediği sahte pasaport ile 8 kez KKTC’ye giriş çıkış yaptığının tespit edildi

A+A-

Mağusa ve Yeni Boğaziçi köyünde 3 ayrı eve girerek hırsızlık yapmak suçlamasıyla suçlanan zanlı Y.E tutuklandı. "Ev açma" ve "Sirkat" suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı Y.E, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak. Polis, teminat değişikliği ile KKTC’den ayrılan ve geri dönmeyen zanlının Türkiye’de düzenlediği sahte pasaport ile 8 kez KKTC’ye giriş çıkış yaptığının tespit edildiğini açıkladı.

Para ve telefon çaldı...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, zanlı Y.E’nin 13 Temmuz tarihinde Mağusa'da Seniye Yarım'a ait evin penceresini açarak içeriye girdiğini ancak bir süre sonra birilerinin geldiğini fark etmesi üzerine olay yerinden kaçtığını açıkladı. Zanlı Y.E’nin 14 Temmuz tarihinde ise Yeni Boğaziçi köyünde Mehmet Ali Özertay'ın evine girerek 2 adet cep telefonu sirkat ettiğini belirten Çebi, zanlının yine aynı gün Yeni Boğaziçi köyünde Emsal Emirzadeoğulları'na ait eve girerek 600 TL parayı sirkat ettiğini açıkladı.

KKTC'ye 8 defa sahte kimlikle giriş çıkış yaptığı tespit edildi...

Polis memuru Mustafa Çebi, yaptıkları araştırmada zanlı Y.E’nin 10 Nisan 2008 tarihinde "Geceleyin ev açma", "Sirkat" ve "Kasti hasar" suçlarından dolayı Girne Kaza Mahkemesi tarafından teminata bağlandığını ve daha sonra teminat değişikliği yaparak KKTC'den ayrıldığını açıkladı. Çebi, teminat değişikliği ile KKTC’den ayrılan ve geri dönmeyen zanlının Türkiye’de düzenlediği sahte pasaport ile 8 kez KKTC’ye giriş çıkış yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Çebi, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Y.E’nin stahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur