1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 8.900 TL’ye sahte pasaport
8.900 TL’ye sahte pasaport

8.900 TL’ye sahte pasaport

İsminin baş harfleri R.Ö olan bir kişi ‘resmi evrak sahteleme, tedavüle sürme’, ‘sahtekarlıkla para temini’ ve ‘sahtekarlıkla mühür yapma’ suçlarından tutuklandı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da çalıştığı muhasebe bürosunda çalışma izni çıkarmak için aldığı pasaportu sahteleyerek, üzerine çalışma izni vurup tedavüle sürdüğü iddia edilen R.Ö tutuklandı.
Polis, zanlının söz konusu pasaportu Pakistan uyruklu bir kişiye 8.900 TL’ye sattığını tespit etti.
Meseleyle ilgili aranan bir kişiyi de gözaltına alarak sorgulayan polis ekipleri, aranan pasaportların olduğunu açıkladı.
Aleyhinde bir gün tutukluluk kararı alınan zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Yavuz şahadet verdi, olayla ilgili bulguları aktardı
Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aysın Bilgin, polis memuru Mehmet Yavuz’u mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Yavuz, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Yavuz, zanlı R.Ö’nün ‘resmi evrak sahteleme, tedavüle sürme’, ‘sahtekarlıkla para temini’ ve ‘sahtekarlıkla mühür yapma’  suçlarından methalder olduğunu belirtti.
Zanlının 2014 yılı Eylül ayı içerisinde çalıştığı muhasebe bürosunda çalışma izni çıkarmak için aldığı pasaportu sahtelediğini dile getiren Yavuz, imzasını atıp, çalışma izni mührünü vurduğunu aktardı.
Yavuz, zanlının sahtelediği pasaportu Pakistan uyruklu bir kişiye 8,900 TL’ye sattığını söyledi.

Aranan bir kişi bulundu
Meseleyle ilgili aranan bir kişinin bulunduğunu dile getiren Yavuz, soruşturmanın devam ettiğini aranan pasaportların olduğunu belirtti.
Yavuz, suçun ciddi olduğunu dile getirerek, zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Asafoğulları, tahkikatın selameti açısından zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
Zanlı R.Ö, bugün yeniden mahkemeye çıkacak.

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur