1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 750 çocuğa eğitim veriyorlar
750 çocuğa eğitim veriyorlar

750 çocuğa eğitim veriyorlar

Şehit Ertuğrul İlkokulu, 44 öğretmen ve 3 idari kadrosuyla tam 750 öğrenciye eğitim veriyor.

A+A-

 

Şehit Ertuğrul İlkokulu, 44 öğretmen ve 3 idari kadrosuyla tam 750 öğrenciye eğitim veriyor. Tiyatro salonu yapımının bitmesini bekleyen ilkokul öğrencileri, folklor ekibi ile Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Kuzey Kıbrıs'ı temsil edecek.

Dila ŞİMŞEK

Şehit Ertuğrul İlkokulu, 44 öğretmen ve 3 idari kadrosuyla tam 750 öğrenciye eğitim veriyor. Tiyatro salonu yapımının bitmesini bekleyen ilkokul öğrencileri, folklor ekibi ile Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bu yıl Kuzey Kıbrıs’ı temsil edecek. Okul Müdürü Hasan Eren, okulun bir eksiği olmadığını, ancak şartların daha iyiye gidebileceğini, her zaman en iyi hizmeti vermek için çabalayacaklarını söylüyor. Okulun Müzik Öğretmeni Ayşe Soyakara Gülseven, öğrencileri ile arasındaki iletişimden memnun olduğunu, öğrencilerine müzik sevgisi aşıladığını kaydediyor. YENİDÜZEN’e görüşlerini bildiren öğrenciler ise, okullarından, öğretmenlerinden ve aldıkları eğitimden çok memnun. Öğrenciler, okulun eğitim dışında da aktiviteleri olduğunu, bunları yaparken çok eğlendiklerini anlatıyor.

Okul Müdürü Hasan Eren’in verdiği bilgiye göre, Öğretmen Ertuğrul Ahmet’in, 29 Aralık 1963 yılında bir saldırıda öldürülmesi üzerine, 25 Aralık 1971 günü yapılan anma töreni ile okulda isim değişikliği yapılmış, Kumsal İlkokulu, Şehit Ertuğrul İlkokulu olmuş. Böylelikle Ertuğrul öğretmenin ismi de yaşatılmış.

“Türkiye’de ülkemizi temsil edeceğiz”

Okul Müdürü Hasan Eren, 750 öğrencinin eğitim aldığı okulda 44 öğretmenin ve 3 idari kadronun olduğunu söylüyor. Okulun folklör ekibinin çok başarılı olduğunu, Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu sene Kuzey Kıbrıs’ı temsil edeceğini belirtiyor. Eren, öğrencilerin spor dallarındaki başarısını es geçmeden, spor takımlarının her sene mutlaka yarı final veya finale kaldıklarını anlatıyor.

m3-026.jpg

“Çocukların okuldayken güven içinde olmasına özen gösteriyoruz”

Eren, öğrencilerin yaşlarının da küçük olması sebebiyle okuldaki güvenliğin hassasiyetle sağlandığını dile getiriyor. Eren, “Bizler her türlü önlemi alıyor, öğrencilere de günlük hayatlarında ve okulda yapmaları gereken bilgileri öğretiyoruz. Öğrencilere güvenlik önlemlerinin öğretilmesi ve onların aklına yerleşmesi çok önemli” şeklinde konuşuyor.

“Her zaman daha iyi eğitim verebilmek için çabalayacağız”

Eren, okulda hentbol ve masa tenisinin oynandığı kapalı spor salonu olduğunu, çok yakında tiyatro salonunun da tamamen kurulacağını anlatıyor. Tiyatro salonunun son rötuşlarını bekleyen öğrencilerin çok heyecanlı olduğunu kaydediyor. Eren, okulda fiziki olarak bir eksiklik olmadığını belirterek, “Tabii ki okulda eksik olmaması daha da iyiye gitmek için çabalamayacağımız anlamına gelmez. Her zaman elimizden gelenin fazlasını yapacak, çıkan her yeniliğin takipçisi olacağız” diye konuşuyor.


Müzik Öğretmeni Ayşe Soykara Gülseven “Çocuklara müzik sevgisini aşıladığıma inanıyorum”

m-014.jpg

“Dört senedir bu okulda müzik öğretmenliği yapıyorum. Öğrenci sayımızın çok olması, bazen öğrencilerin hepsi ile olan iletişimimizi zorlasa da, genel olarak baktığımızda öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin iyi olduğuna inanıyorum. Çocukların müziğe olan bakışını değiştirdiğimi ve onlara müzik ile ilgilenmeyi, sevdirdiğimi düşünüyorum. Öğrencilerim de müzik derslerinden çok keyif alıyorlar. Okulumuzun ekipman olarak bir eksiği yok. Ancak bizler her zaman, elimizdeki imkanları iyileştirmeye çalışacağız.”


ÖĞRENCİLER NE DEDİ?

m2-057.jpg

Tülay Kurtdağ “Okulumu çok seviyorum”

“Bu okulda okumaktan çok mutluyum. Ben ikinci sınıfım. Öğretmenlerimi de seviyorum. Sabah geldiğimizde ders yapmaya başlıyoruz, sonrasında da oyun onuyoruz.”

Ayşe Sıla Kutluay “Burada olmaktan mutluyum”

“Okulumdan da sınıfımdan da memnunum. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Şu anda ikinci sınıfa gidiyorum.”

Masal Çobanoğlu “Öğretmenlerimi seviyorum”

“Öğretmenlerimle çok iyi anlaşıyorum ve hepsini seviyorum. Derslerim de çok iyi. Okulumu seviyorum.”

Elif Boran “Ders yapıp, teneffüste de arkadaşlarımla oynuyorum”

“Sabah gelir gelmez ders yapmaya başlıyoruz. Teneffüs zili çalınca arkadaşlarımla parkta oyun oynuyorum.”

 

 

oo-011.jpg

Şehit Ertuğrul İlkokulu, 44 öğretmen ve 3 idari kadrosuyla tam 750 öğrenciye eğitim veriyor. Tiyatro salonu yapımının bitmesini bekleyen ilkokul öğrencileri, folklor ekibi ile Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bu yıl Kuzey Kıbrıs’ı temsil edecek.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190311115021.jpg

Bu haber toplam 5923 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler