1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “70 bin TL olan hayır işleri bütçesi 700 bin TL’ye çıkarıldı”
“70 bin TL olan hayır işleri bütçesi 700 bin TL’ye çıkarıldı”

“70 bin TL olan hayır işleri bütçesi 700 bin TL’ye çıkarıldı”

Benter, açıklama yaparak Vakıfların faaliyetlerini sıraladı; değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, iyi idareyle Vakıfların gelirlerini ve hayır işlerine ayrılan kaynağı artırdıklarını, 70 bin TL olan hayır işleri bütçesini 700 bin TL’ye çıkardıklarını kaydetti.

Benter, açıklama yaparak Vakıfların faaliyetlerini sıraladı; değerlendirmelerde bulundu.

“İyi idare ile hayır işlerine ayrılan kaynak artırıldı”
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, Vakıfların özüne dönmeye başladığını söyleyerek, “Karşılık beklemeden iyilik yap” düşüncesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

“Toplumun içinde iyilik yapma düşüncesi zaten var”
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, “Güzel düşünceler toplum içinde canlandırılsa, toplumun içinde iyilik yapma düşüncesi zaten var. Herkes bir ucundan tutarsa, karşılık beklemeden iyilik yapma düşüncesiyle çalışırsak ortaya çok güzel işler çıkacak ” dedi.
Türk toplumunda vakıf geleneğinin yüzyıllar öncesine dayandığına işaret eden Benter, vakıf ruhunun yeniden canlandırılmaya çalışıldığını, toplumda iyilik yapma düşüncesini harekete geçirecek, bunu teşvik edici çalışma içinde olduklarını kaydetti.

İhaleler KKTC’de yapıldı
2013–2014 yıllarında imar işleri için 17 milyon TL harcandığını kaydeden Benter, imar işleri için ihalenin KKTC’de yapıldığını ve bu ihalelere sadece Kıbrıslı Türk müteahhitlerin katılabildiğini ifade etti.
İmar ve bakım işleri için kaynağın, Vakıflar ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı tarafından karşılandığını söyleyen Benter şöyle devam etti:
“Vakıflar olarak, Kıbrıs’taki camilerden, kiliselerden, türbe ve tekkelerden sorumluyuz. Bunların tamir ve bakımı bizim sorumluluğumuzdadır, bunları yapıyoruz. Yeni cami yapımı da bizim sorumluluğumuzdadır. 2013–2014 yıllarında bu işler için 17 milyon TL harcandı. Bunlara ek olarak fakir ailelerin evlerinin tamiri, hayır işleri ile uğraşan vakıf ve derneklerin binalarının bakımını da yapıyoruz.”
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, yardıma muhtaç ailelere ve öğrencilere yapılan yardımlarda da ciddi miktarda artış olduğunu aktardı.

(tak)

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur