1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 yıldan bu yana GSM’de ilk kez ‘indirim’ açıklandı
7 yıldan bu yana GSM’de ilk kez ‘indirim’ açıklandı

7 yıldan bu yana GSM’de ilk kez ‘indirim’ açıklandı

GSM’de (cep telefonları) 1 Ocak’tan itibaren ‘diğer operatörü’ aramak % 30’a yakın indirimli olacak.

A+A-

• GSM’de (cep telefonları) 1 Ocak’tan itibaren ‘diğer operatörü’ aramak % 30’a yakın indirimli olacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasına göre ‘diğer operatörü’ aramada yeni tarife faturalı hatlarda 59 kuruştan 42 kuruşa; ön ödemeli telefonlarda ise 84 kuruştan 59 kuruşa inecek…

• Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy: “Konuşmalarda indirim 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak... 7 yıldan bu yana ilk indirim”

• Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar: “Bu indirim tüketiciye önemli oranda yansıyacak”

• Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük: “İndirim kararı, BTHK’nın sonlandırma ücretleriyle ilgili aşamalı düşüş kararı uyarınca alındı. 2015 yılı Temmuz ayında sonlandırma ücretlerinde bir düşüş daha olacak.”

• Kuzey Kıbrıs Turkcell: “Kuzey Kıbrıs Turkcell’in müşterilerine ‘avantajlı fiyatlar’ sunan tüm paket tarifelerindeki birim fiyatları yeni belirlenen söz konusu tavan fiyatlarının da altında”

Yenidüzen-TAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy GSM operatörlerinin lokal görüşmelerdeki ara bağlantı ücretlerinde yaklaşık yüzde 30 indirime gidildiğini, böylece cep telefonlarında mobil şebekeler arası konuşma ücretlerinin de bu oranda ucuzlayacağını açıkladı.

Taçoy yaptığı açıklamada, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya girecek indirim uyarınca faturalı hatlarda karşı operatörle konuşma ücretlerinin dakikası 59 kuruştan 42 kuruşa; ön ödemeli (kontürlü) telefonlarda ise bu tutarın 84 kuruştan 59 kuruşa indirildiğini ifade etti.

Yeni tarifeler 1 Ocak’ta

Yaklaşık yüzde 30’luk indirimle ilgili operatörlere bilgi verilerek yeni tarifelerin 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanması gerektiğini ilettiklerini kaydeden Taçoy, amaçlarının vatandaş memnuniyetini sağlamak olduğunu vurguladı.

Taçoy, 7 yıldan bu yana ilk kez böyle bir indirim gerçekleştiğini belirterek Taçoy, vatandaşın iletişim hizmetlerini daha ucuza almasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

-------------------------------------

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük:
“Bakanlık yetkili... Şirketler uymak zorunda”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük, bakanlığın azami ücretleri belirlemeye yetkili olduğunu ve GSM şirketlerinin de buna uymak zorunda olduğunu söyledi.
Bürüncük, indirim kararının BTHK’nın sonlandırma ücretleriyle ilgili kararı uyarınca bakanlıkça alındığını kaydetti.

“Sonlandırma ücretlerindeki düşüş dikkate alındı”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, yapılan Pazar araştırmalarının ardından,  kurul kararı ile ‘Sonlandırma Ücretleri’nde planlanan aşamalı düşüşün ilk aşamasının geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirildiğini, ikinci aşamanın ise 1 Ocak itibarıyla gerçekleştirileceğini anımsattı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da, maliyetlere direk etkisi olduğundan düşen sonlandırma ücretlerini dikkate alarak, karşı operatör aramalarındaki azamı ücretleri 1 Ocak itibarıyla düşürme kararı aldığını ifade etti.
Operatörlerin de azami ücrete göre ücret belirlediğine işaret eden Bürüncük, bu nedenle operatör ücretlerinin de en az bu oranda düşmüş olacağını kaydetti.

“Sonlandırma ücretleri Temmuz’da bir aşama daha düşecek”

“Rekabeti artırıcı bir sonuç beklemek lazım” diyen Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, “Her yöne tarife paketlerinde bir artış beklemek doğru olur” şeklinde konuştu.
Bürüncük, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu kararına göre sonlandırma ücretlerindeki bir sonraki aşamalı düşüşün 1 Temmuz itibarıyla gerçekleştirileceğini de hatırlattı.

-----------------------------------

GSM OPERATÖRLERİ NE DEDİ?

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar:
“Tüketiciye önemli oranda yansıyacak”

1 Ocak 2015 itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlemeye göre karşı operatörü aramalarda, ara bağlantı ücretlerinin faturalı hatlarda 59 kuruştan 42 kuruşa, kontörlü hatlarda ise 84 kuruştan 59 kuruşa indirileceğine işaret eden Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bu düşüşün tüketicilere de önemli oranda yansıyacağını ifade etti.
Vodafone olarak ara bağlantı ücretlerinin oldukça yüksek olduğu ve Türkiye’deki ara bağlantı ücretlerine düşürülmesi noktasındaki taleplerini yinelediklerini ifade eden Tanpınar, “Maalesef farklı kurumların dirençleri sonucu mümkün olamadı” şeklinde konuştu.
Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun yayınladığı karar uyarınca önce geçtiğimiz Ağustos ayında bir düşüş gerçekleştirildiğini, 1 Ocak itibarıyla 2. düşüşün, 2015 yılı içerisinde de üçüncü düşüşün gerçekleştirileceğine işaret eden Tanpınar, alınan bu kararı ‘çok önemli’ olarak nitelendirdi.

“Bir operatörden bir başka operatörü arama ücretlerinin çok yüksek olmamalı”

Bakanlığın ara ücretlerde gerçekleştireceği düşüşün tüketiciye önemli oranda yansıyacağını da kaydeden Tanpınar, bir operatörden bir başka operatörü arama ücretlerinin çok yüksek olmaması gerektiğini, bunun rekabet kurallarına da uygun olmadığını belirtti.
“Biz daha da düşmesi gerektiği düşüncemizi her zaman ifade ettik. Ara bağlantı ücretlerinin kalkması tüketicinin lehine olur” diyen Tanpınar, önümüzdeki yıl içerisinde yapılacak bir düşüşle daha, indirimin daha da hissedilir olacağını kaydetti.
“Rekabetin önünde iki engel var” diyen Tanpınar, ara bağlantı ücretlerinin düşmesinin yanı sıra, numara taşımanın da hayata geçmesinin, tüketicinin iyi ve kaliteli hizmeti seçebilmesinin önünü açacağı görüşünü belirtti.


Kuzey Kıbrıs Turkcell:
“Kuzey Kıbrıs Turkcell’in tüm paket tarifelerindeki birim fiyatları yeni belirlenen tavan fiyatlarının da altında”

Konuyla ilgili Yenidüzen’e açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell ise, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, 29 Aralık 2014 tarihinde ‘GSM Tarifeleri Azami Fiyat Listesi’ başlığı altında, 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanmak Turkcell’e fiyat düzenlemesi bildiriminde bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, söz konusu indirimin bakanlık tarafından belirlenmiş tarife tavan ücretleri ile ilgili olduğu ve karşı operatör aramalarını içerdiği hatırlatılırken, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, ülkemizde sektöre girdiği 3 Ağustos 1999 yılından bugüne 15’inci yılına ulaşırken her zaman olduğu gibi hukuk ve yasalar çerçevesinde yapılan her türlü indirim ve avantajı desteklemekten mutluluk duymaktadır” dendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in müşterilerine ‘avantajlı fiyatlar’ sunan tüm paket tarifelerindeki birim fiyatlarının yeni belirlenen söz konusu tavan fiyatlarının da altında olduğu belirtilen açıklamada, Bakanlığın en son belirlediği tarife tavan fiyatının faturalı hatlar için 42 kuruş, faturasız hatlar için de 59 kuruş olarak açıklandığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ise mevcut faturalı ‘Her Yöne’ paketleri ile karşı operatör dahil yurtiçi her yönü 16 kuruş ile 31 kuruş arasında aramanın mümkün olduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi;
“Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ayrıca farklı kitlelerin ihtiyaçlarına yönelik tarifeleri de bakanlığımızın belirlediği söz konusu tavan fiyatların altındadır.
Kuzey Kıbrıs Turkcell bu nedenle % 73 pazar payı ile her 4 kişiden 3’ünün tercihi olmaya devam etmektedir.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler doğru paket  ve tarife önerileri için her zaman çağrı merkezimiz ya da iletişim merkezlerimizi ziyaret ederek tarife danışmanlığı hizmeti alabilirler.
Her zaman avantajlı fiyatlar sunmaya ve adamıza en ileri teknolojileri getirmeye yönelik vizyonumuz, müşterilerimizin güveni ile sürecektir.”

Bu haber toplam 1799 defa okunmuştur