1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 yıl hapse mahkûm edildi
7 yıl hapse mahkûm edildi

7 yıl hapse mahkûm edildi

Genç bir adamı kaçırıp tecavüz ettikten sonra, tehditle senet imzalatıp parasını alan Murat Buhur aleyhindeki dava karara bağlandı

A+A-

Kanlıköy’de 19 Mart’ta daha önceden buluşmak için anlaştıkları Ö.Y.H’yi kaçırarak Kanlıköy’de boş bir araziye götürüp tecavüz ettikten sonra, tehditle senet imzalatıp parasını alan Murat Buhur aleyhine getirilen 9 davadan da suçlu bulunup, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 19 Mart’ta daha önceden buluşmak için anlaştıkları Ö.Y.H’yi kaçırarak Kanlıköy’de boş bir araziye götürüp tecavüz ettikten sonra, tehditle senet imzalatıp parasını alan Murat Buhur’u affetmedi, 7 yıl hapse mahkum etti.

“Cinsel dokunulmazlığı ihlal ve zorla alıkoyma” suçları başta olmak üzere 9 davadan yargılanan Murat Buhur ile ilgili karar dün açıklandı, sanık tüm davalardan da suçlu bulundu.

Bu arada sanığın suç ortağı olan Atakan Demirtaş ise Ekim ayında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak “cinsel dokunulmazlığı ihlal ve soygun” davalarından suçlu bulunup, 2 yıl hapis cezası almıştı.

“Zorla alıkoyarak kaçırdılar, bıçak tehdidi ile borç senedi imzalattılar, tecavüz ettiler”

Başkanlığında Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve üye yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı dava sün sonuçlandı. Heyet adına dava kararını Kıdemli yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okudu.

Sanık Murat Buhur ve Ö.Y.H.’nin önceden telefonda mesajlaşarak Lefkoşa’da bir alışveriş merkezi önünde buluştuklarını, Atakan Demirtaş’ın ise aracın arka koltuğuna saklandığını anımsatan Yargıç, sanığın ve müştekinin para konusunda anlaşamadıkları için arabada tartışmaya başladıklarını hatırlattı. Aracın arka koltuğunda saklanan Atakan Demirtaş’ın ise Ö.Y.H.’nin sırtını yumrukladıktan sonra zorla alıkoyarak Kanlıköy’e kaçırdıklarını aktaran Yargıç Hüdaverdi, müşteki Ö.Y.H.’nin sorgusunda Buhur ve Demirtaş tarafından şiddet tehdidi ile kaçırıldığını söylediğini anlattı. Sanıkların ayrıca bıçak tehdidi ile Ö.Y.H.’ye borç senedi imzalattıklarını kaydeden Yargıç, sanık Buhur’un aracı içinde şiddet tehdidi ile Ö.Y.H.isimli kişiyle zorla ilişkiye girdiğini, Atakan Demirtaş’ın ise araç dışında gözcülük yaptığını aktardı.

“Cinsel saldırı suçları ülkede yaygınlaşıyor”

Bu tür suçların kamuda infiale neden olduğunu vurgulayan Kıdemli Yargıç Hüdaverdi, cinsel dokunulmazlığı ihlal ve zorla alıkoyma suçunun 10 yıla kadar hapislik cezası, soygun suçunun ise ömür boyu hapislik içerdiğini dile getirdi.  Hüdaverdi, cinsel saldırı suçlarının ülkede giderek yaygınlaştığını ve bu tür suçlara kamu menfaati gereği caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmensin kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

“Caydırıcı cezalar verilmesi şart”

Bu davayla ilgili olarak sanıkların suçları zincirleme bir şekilde işlediğini aktaran Yargıç, ülkede artış gösteren cinsel suçların toplum nazarında tiksindirici suçlar olduğuna vurgu yaptı. Yargıç Hüdaverdi, sanık Demirtaş’ın olaydaki eyleminin gözcülük yapmak olduğunu belirtirken, sanık Buhur’un suçunun ise daha baskın olduğuna dikkat çekti.

Sanık Buhur’un suçu işlemeden önce hazırlık içinde olduğunu ve suçun nerede işleneceğine kadar plan yaparak karar verdiğine bulgu yapan Hüdaverdi, bu unsurların caydırıcı cezalar verilmesine engel olmayacağına dikkat çekti. Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanık Murat Buhur’un lehine ve aleyhine olan tüm hususları dikkate alarak, oybirliğiyle aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak 7 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

 

 

Bu haber toplam 2984 defa okunmuştur